Šport
69 ogledov

Peter Veliki Prevc navdušil prav vse

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je prepričljivo osvojil novoletno turnejo.

"Počutim se sproščen, bilo je težko, toda za mano je izjemen dan. Nisem pričakoval, da se bo vse tako dobro izteklo. Zdaj je konec vsega, ni se treba en dan na nič pripravljati. Težko opišem občutke, vsi so na pozitivni strani. Vse štiri tekme so bile težke, noči so bile vse daljše in upal sem, da ne bi na zadnji tekmi kaj 'zamočil'. Do zadnje tekme je treba ostati zbran, bilo je zahtevno, vendar se je splačalo. Toda sezone še ni konec, po dnevu ali dveh se vse začne znova. Mogoče je zame še boljše, da gremo takoj v Willingen, kot v domovino, ker kar vem, kje bom imel več miru," jepo zmagi v Bischofshofnu med drugim dejal Peter Prevc.

Da ga je bilo tokrat nemogoče premagati, je priznal tudi njegov veliki tekmec Severin Freund: "Izjemno lepa turneja je za mano, ob izteku skakalnice pa sem videl tudi veliko prijateljev. Vesel sem doseženega, na vseh štirih tekmah sem bil na zmagovalnih stopničkah, toda to ni bilo dovolj. Nekdo je bil prepričljivo boljši, Peter Prevc je zasluženo zmagal."

"Peter Prevc je zadovoljen le z absolutno perfekcijo," je ocenil Petrov reprezentančni kolega Jurij Tepeš, Norvežan Anders Jacobsen, ki je že zmagal na novoletni turneji, pa je dodal: "Potrebuje le sekundo, da se postavi v optimalni položaj za polet."

Komentarjev 19
  • principiumnovum 14:55 07.januar 2016.

    @Maja Kosir, preboli že enkrat, da noben skakalec ni bil zadovoljen s tabo in da so vsi kmalu raje skočili na drugo. Glej, mogoče boš pa imela več sreče pri tenisačih. Pa poskusi še za vsak slučaj pri šahistih... Glej, ...prikaži več enemu boš enkrat že dobra.

  • Papaja Popi 13:40 07.januar 2016.

    Odstranite takšno sranje od oglasa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • watcher 13:32 07.januar 2016.

    Kot sem že rekel: povraševanje in ponudba. Ne vidim nič spornega tu. No, ko že tako rada gledaš tenis.. pa ti je jasno, da je biti med prvimi 1000 tenisači na svetu dosti težje kot pa biti med prvimi 100 ...prikaži več v skokih? Tudi to je faktor. Sicer pa, ne glede na šport, pa naj bo še tako 'kmečki', ni enostavno biti najboljši na svetu.