Šport > Zimski športi
60 ogledov

Prevc in Freund še podražila vstopnice

severin freund peter prevc EPA
Nemški ljubitelji smučarskih skokov z zanimanjem spremljajo napet obračun Petra Prevca in Severina Freunda, razkrivajo številke gledanosti in obiska tekem novoletne turneje.

V Nemčiji beležijo visoko gledanost tekem novoletne turneje, na kateri se za končno lovoriko zlati orel potegujeta Severin Freund in Peter Prevc.

Dobre predstave nemškega skakalca se odražajo v gledanosti domačih televizijskih programov, trume navijačev pa se zgrinjajo na prizorišča novoletne turneje - organizatorji so namreč razprodali tekme v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu in Innsbrucku.

Tri dosedanje tekme si je na nemških televizijskih programih ARD in ZDF ogledalo 17,45 milijonov gledalcev, kar je dva milijona več kot lani oziroma 12-odstotno povečanje. Samo tekmo v Innsbrucku si je prek televizijskih zaslonov ogledalo milijon ljudi več kot lansko leto.

''Treba je upoštevati, da je bila tretja tekma v nedeljo. Zanimanje je v veliki meri posledica dobrih predstav nemške ekipe. Severin Freund je na drugem mestu in sploh prvič med najboljšimi tremi na novoletni turneji. Lepo je, da turneja štiri skakalnic prinaša tako visoke ratinge našim partnerjem,'' je povedal tiskovni predstavnik Ingo Jensen.

Organizatorje pa poleg visoke gledanosti pred domačimi sprejemniki preseneča tudi obisk tekem. Tekme v Oberstdorfu (25.500), Garmisch-Partenkirchnu (25.000) in Innsbrucku (22.000) so bile razprodane, veliko gledalcev pa pričakujejo tudi na zadnji preizkušnji v Bischofshofnu.

''Po uspehu Severina Freunda se je cena vstopnic zvišala, prav tako pa pričakujemo veliko navijačev iz Slovenije,'' je dejal Johann Pichler, predstavnik lokalnega organizacijskega komiteja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.