Šport
10 ogledov

"Ponoči sem do dveh zjutraj gledal v strop"

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je dejal, da se mu je po zadnjem skoku odvalila skala s srca. Zadnji dve noči sta bili naporni, z energijo pa so ga napolnili tudi navijači.

"Od trenerjev pred tekmo ni bilo veliko napotkov. Vedeli smo, da bo težko, da bo treba ostati zbran do konca. Da ni še nič dobljenega. Na tej skakalnici je treba biti zelo potrpežljiv. To sem imel v glavi pred prvimi skoki tukaj," je priprave na zadnjo tekmo novoletne turneje opisal Peter Prevc.

Ta je priznal, da je imel kar nekaj težav zaradi tega, ker je bil uspeh na dosegu roke. "Zadnje dve noči sem slabo spal. Prvo noč nisem mogel zaspati, v strop sem gledal do dveh, drugo noč sem se prebudil že ob šestih zjutraj. A ko vidiš toliko ljudi, te to napolni z energijo. Nervoza je bila prisotna, a sem vedel, kako prek nje."

"Formo sem uspel zadržati skozi celotno turnejo. Šel sem iz skoka v skok in uspelo mi je," je recept za veliko slavje opisal slovenski šampion. "Zadnja skoka sta bila zelo dobra, kar nad pričakovanji. Včeraj nisem bil zadovoljen s prikazanimi skoki, danes pa so bili res dobri," je še ocenil svoj zadnji nastop slovenski orel z zlatim orlom, ki ga je dobil za skupno zmago na štirih skakalnicah.

Navdušen je bil na podporo, ki jo je dobil v Bischofshofnu. "Slovenskih zastav nisem prišteval, a jih je bilo skoraj toliko kot v Planici. Slovenci so kar nekoliko okopirali to skakalnico, skoraj ni bilo prostora, kjer ni bilo naše zastave."

Komentarjev 3
  • upokojenec 10:43 07.januar 2016.

    Bravo Peter! Ostani tak kod si (skromen in pošten) in še veliko športnih uspehov ti želim.

  • Papaja Popi 09:29 07.januar 2016.

    Šampion.

  • samo.jst 07:18 07.januar 2016.

    Čestitke! Bravo Peter!