Peterka skočil najdlje

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Nordijski smučarski klub Tržič Trifix je v skakalnem centru v Sebenjah organiziral tradicionalno tekmovanje Stari orli.
Oglej si celoten članek

Tekmovanje je bilo namenjeno nekdanjim tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že zaključili svojo športno kariero in se ob tem želeli po številnih letih "suše" vnovič preizkusiti na smučarski skakalnici s kritično točko pri 24 metrih.

V konkurenci je bilo kar nekaj najboljših nekdanjih reprezentantov z največjimi dosežki in uspehi v smučarskih skokih, in sicer Primož Peterka, Matjaž Zupan, Robert Meglič ... Tekmovanje je imelo posebna pravila, pri čemer je moral skakalec za najvišjo oceno v 1. seriji doseči točno 25 metrov, v 2. seriji pa skočiti točno toliko metrov, kot so napovedali gledalci.

Med vsemi je bil najbolj natančen Gašper Čavlovič, drugo mesto je pripadlo Matjažu Zupanu, tretje pa Rolandu Kaligaru. Z daljavo dneva pa se lahko pohvali Primož Peterka, ki je v drugo pristal pri 28,0 m. Najuspešnejši slovenski skakalec je bil na koncu le na 13. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.