Šport
35 ogledov

Peterka skočil najdlje

Primož Peterka Nik Rovan
Nordijski smučarski klub Tržič Trifix je v skakalnem centru v Sebenjah organiziral tradicionalno tekmovanje Stari orli.

Tekmovanje je bilo namenjeno nekdanjim tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že zaključili svojo športno kariero in se ob tem želeli po številnih letih "suše" vnovič preizkusiti na smučarski skakalnici s kritično točko pri 24 metrih.

V konkurenci je bilo kar nekaj najboljših nekdanjih reprezentantov z največjimi dosežki in uspehi v smučarskih skokih, in sicer Primož Peterka, Matjaž Zupan, Robert Meglič ... Tekmovanje je imelo posebna pravila, pri čemer je moral skakalec za najvišjo oceno v 1. seriji doseči točno 25 metrov, v 2. seriji pa skočiti točno toliko metrov, kot so napovedali gledalci.

Med vsemi je bil najbolj natančen Gašper Čavlovič, drugo mesto je pripadlo Matjažu Zupanu, tretje pa Rolandu Kaligaru. Z daljavo dneva pa se lahko pohvali Primož Peterka, ki je v drugo pristal pri 28,0 m. Najuspešnejši slovenski skakalec je bil na koncu le na 13. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.