Šport
26 ogledov

Peterka: "Smo v svetovnem vrhu"

smučarske skakalke tiskovna peterka triplat Boštjan Tacol
Poleti je sklenil svojo sanjsko športno kariero in se posvetil trenerskemu delu, ki ga izpolnjuje. S slovenskimi skakalkami, ki letos premierno nastopajo v svetovnem pokalu, se je Primož Peterka izvrstno ujel.

Kako ste se ujeli pri skakalkah kot pomočnik Matjaža Triplata?
Ko sem se odločil za to vlogo, nisem vedel, koliko so dekleta resna, pridna, delovna. Že od začetka so me glede delavnosti pozitivno presenetila in me navadila, da nisem takoj z vsem zadovoljen. To delo mi je všeč in sem motiviran. Vedno se da še bolje. Tudi prve tri tekme svetovnega pokala so pokazale, da spadamo v svetovni vrh, še vedno pa krojijo rezultate vetrovne razmere. Doslej še niti pri enem skoku nismo imeli sreče.

Vseeno so rezultati spodbudni: četrto, šesto in sedmo mesto …
… skoraj na vsaki tekmi dve tekmovalki med deseterico. Ampak ponavljam, da smo sposobni priti višje.

Višje pa so stopničke in zmaga!
Res, po pravici, s takšnimi skoki ob boljših pogojih dekleta vidim višje.

Menite, da lahko vrhunska uvrstitev pade že na Ljubnem?
Verjamem, sploh ker gre za domačo tekmo, pričakujejo veliko navijačev. Na Ljubnem se zna zgoditi kaj … Mogoče za ta konec tedna v Predazzu.

Kako bi potegnili primerjavo med moškimi in ženskimi skoki?
Dekleta potrebujejo višji nalet, če želijo enako hitrost kot fantje – zaradi konstitucije. Imajo širše boke, oprsje … Dekleta niso tako močna, kar je verjetno, ni še dokazano, povezano tudi z občutkom za drsenje po naletu. Na prvi tekmi je bila med deseterico le ena tekmovalka z malo več kilogrami. Mislim, da bo narava poskrbela, da močnejše ne bodo mogle več biti zraven.

Vas lahko v prihodnosti znova pričakujemo med fanti?
Letos sem prvič zraven. Dekleta so me tako presenetila, da ne bi še šel k fantom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.