Peti bo nadaljeval kot trener

Foto: Žurnal24 Primož Peterka bo svoje bogato znanje prenašal na mlade skakalce. (Foto: Boštjan
Primož Peterka, dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, bo tudi po koncu kariere ostal povezan s smučarskimi skoki. Peti bo kariero nadaljeval kot trener podmladka.
Oglej si celoten članek

Slovenskemu šampionu v smučarskih skokih Primožu Peterki, ki je ob koncu svetovnega pokala v Planici končal bogato tekmovalno pot, se je izpolnila velika želja. Peterka ne bo zapustil skokov, saj bo kariero nadaljeval kot trener skakalnega podmladka.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je namreč soglasno podprl predlog predsednika zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča, da Primož Peterka stopi v pogodbeno razmerje s smučarsko zvezo kot trener. "Jasniču se zahvaljujem za to plemenito potezo. Vsi na SZS smo podprli ta predlog," je na četrtkovi novinarski konferenci dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

Da mu bo prehod v trenerske vodje bistveno lažji, bo dobil trenerskega mentorja v Gorazdu Pogorelčniku, ki mu bo pomagal pri novem delu, je še dejal Lovše. Peterka je dobil B-licenco za trenerja in se bo začel ukvarjati z mladinskimi selekcijami v slovenskih skokih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.