Šport
17 ogledov

Peti bo nadaljeval kot trener

Primož Peterka bo svoje bogato znanje prenašal na mlade skakalce. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Primož Peterka, dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, bo tudi po koncu kariere ostal povezan s smučarskimi skoki. Peti bo kariero nadaljeval kot trener podmladka.

Slovenskemu šampionu v smučarskih skokih Primožu Peterki, ki je ob koncu svetovnega pokala v Planici končal bogato tekmovalno pot, se je izpolnila velika želja. Peterka ne bo zapustil skokov, saj bo kariero nadaljeval kot trener skakalnega podmladka.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je namreč soglasno podprl predlog predsednika zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča, da Primož Peterka stopi v pogodbeno razmerje s smučarsko zvezo kot trener. "Jasniču se zahvaljujem za to plemenito potezo. Vsi na SZS smo podprli ta predlog," je na četrtkovi novinarski konferenci dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

Da mu bo prehod v trenerske vodje bistveno lažji, bo dobil trenerskega mentorja v Gorazdu Pogorelčniku, ki mu bo pomagal pri novem delu, je še dejal Lovše. Peterka je dobil B-licenco za trenerja in se bo začel ukvarjati z mladinskimi selekcijami v slovenskih skokih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.