Petkovšek, Pegan in Šajnova v finalu

Foto: Žurnal24 Aljaž Pegan (desno) si je v Ostravi pritelovadil finale, Mitja Petkovšek (levo)
Slovenski telovadci Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan in Adela Šajn so si na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki v Katarju zagotovili finalne nastope.
Oglej si celoten članek
 
 

Mitja je precej 'štrikal' med vajo, vmes se je celo usedel na orodje, a si vseeno zagotovil finale

Aljaž Pegan

 
Petkovšek se je v finale kljub veliki napaki na bradlji uvrstil kot osmi, medtem ko sta si Pegan na drogu in Šajnova na gredi finalni nastop pritelovadila s petima ocenama.

"Vse mi ni šlo ravno po načrtih, a za prvi nastop v sezoni je bilo kar v redu. Začel sem dobro, napravil tudi povezavo pegan - ribalko, a pri sklopki proti koncu se je malo zapletlo, naredil sem napako in pri seskoku kar velik korak naprej. Kljub napaki so mi sodniki našteli izhodišče 16,6 točke, kar je dobro. A v finalu bo treba nastopiti bolje," je za STA po nastopu povedal 33-letni Pegan, svetovni in evropski podprvak na drogu, ki si je finale pritelovadil s peto oceno (15,45 točke).

Le za las je uvrstitev v finale tokrat uspela svetovnemu in evropskemu prvaku na bradlji, ki je po dolgem času v sestavi naredil veliko napako, a si kljub temu kot osmi z oceno 15,175 točke zagotovil finalni nastop. "Mitja je precej 'štrikal' med vajo, vmes se je celo usedel na orodje, a si vseeno zagotovil finale," je nastop reprezentančnega kolega "na oko" ocenil Pegan . Slovenski trener Sebastijan Piletič se je sicer pritožil na oceno, ker naj bi slovenskemu asu sodniki našteli za desetinko točke prenizko izhodišče, a to na koncu sploh ni bilo pomembno, saj se je 31-letni Petkovšek kljub vsemu uvrstil med osmerico najboljših in bo imel že v četrtek popravni izpit.


Adela Šajn bo nastopila v finalu na gredi. © AFP

 
Finale na svojem najljubšem orodju gredi si je s peto oceno (14,550) zagotovila tudi najboljša slovenska telovadka Šajnova , ki je prikazala zelo lepo vajo, medtem ko je na parterju (13,250) ostala brez finala.

Zelo dobro sta telovadila tudi Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, ki je z oceno 15,000 točke zgolj za pol desetinke na devetem mestu zaostal za elitno osmerico finalistov, ter Alen Dimic , ki je na drogu z oceno 14,750 prav tako le za mesto zaostal za finalom. Najmlajša člana slovenske odprave v Dohi Žiga Britovšek in Rok Klavora sta predvsem nabirala izkušnje; medtem ko je Britovšek padel s konja, pa je Klavora dobro opravil nastopa tako na parterju kot preskoku.

V sredo in četrtek bodo v Dohi na sporedu finalni nastopi, ko se bo za odličja merilo po osem najboljših telovadcev in telovadk na posameznih orodjih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.