Šport
6 ogledov

Petkovšek, Pegan in Šajnova v finalu

Aljaž Pegan (desno) si je v Ostravi pritelovadil finale, Mitja Petkovšek (levo) Žurnal24 main
Slovenski telovadci Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan in Adela Šajn so si na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki v Katarju zagotovili finalne nastope.
 
 

Mitja je precej 'štrikal' med vajo, vmes se je celo usedel na orodje, a si vseeno zagotovil finale

Aljaž Pegan

 
Petkovšek se je v finale kljub veliki napaki na bradlji uvrstil kot osmi, medtem ko sta si Pegan na drogu in Šajnova na gredi finalni nastop pritelovadila s petima ocenama.

"Vse mi ni šlo ravno po načrtih, a za prvi nastop v sezoni je bilo kar v redu. Začel sem dobro, napravil tudi povezavo pegan - ribalko, a pri sklopki proti koncu se je malo zapletlo, naredil sem napako in pri seskoku kar velik korak naprej. Kljub napaki so mi sodniki našteli izhodišče 16,6 točke, kar je dobro. A v finalu bo treba nastopiti bolje," je za STA po nastopu povedal 33-letni Pegan, svetovni in evropski podprvak na drogu, ki si je finale pritelovadil s peto oceno (15,45 točke).

Le za las je uvrstitev v finale tokrat uspela svetovnemu in evropskemu prvaku na bradlji, ki je po dolgem času v sestavi naredil veliko napako, a si kljub temu kot osmi z oceno 15,175 točke zagotovil finalni nastop. "Mitja je precej 'štrikal' med vajo, vmes se je celo usedel na orodje, a si vseeno zagotovil finale," je nastop reprezentančnega kolega "na oko" ocenil Pegan . Slovenski trener Sebastijan Piletič se je sicer pritožil na oceno, ker naj bi slovenskemu asu sodniki našteli za desetinko točke prenizko izhodišče, a to na koncu sploh ni bilo pomembno, saj se je 31-letni Petkovšek kljub vsemu uvrstil med osmerico najboljših in bo imel že v četrtek popravni izpit.


Adela Šajn bo nastopila v finalu na gredi. © AFP

 
Finale na svojem najljubšem orodju gredi si je s peto oceno (14,550) zagotovila tudi najboljša slovenska telovadka Šajnova , ki je prikazala zelo lepo vajo, medtem ko je na parterju (13,250) ostala brez finala.

Zelo dobro sta telovadila tudi Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, ki je z oceno 15,000 točke zgolj za pol desetinke na devetem mestu zaostal za elitno osmerico finalistov, ter Alen Dimic , ki je na drogu z oceno 14,750 prav tako le za mesto zaostal za finalom. Najmlajša člana slovenske odprave v Dohi Žiga Britovšek in Rok Klavora sta predvsem nabirala izkušnje; medtem ko je Britovšek padel s konja, pa je Klavora dobro opravil nastopa tako na parterju kot preskoku.

V sredo in četrtek bodo v Dohi na sporedu finalni nastopi, ko se bo za odličja merilo po osem najboljših telovadcev in telovadk na posameznih orodjih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.