Petkovšek prepričljivo zmagal

Foto: Žurnal24 Mitja Petkovšek je v Mariboru zabeležil novo zmago na bradlji.
Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Mariboru prepričljivo slavil na bradlji. Aljaž Pegan je dober dan slovenskih telovadcev potrdil z drugim mestom na drogu.
Oglej si celoten članek
 
 

Na dan tekmovanja se tako napolnim z adrenalinom, da se počutim, kot da bi imel 15 kilogramov manj.

Mitja Petkovšek

 
Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na gimnastičnem svetovnem pokalu v Mariboru po uspehu v Cottbusu osvojil novo zmago na bradlji. Evropski podprvak iz Milana je tokrat prepričljivo slavil z oceno 15,725 točke. Petkovšek je v mestu ob Dravi poskrbel za nov mejnik v bogati karieri in prišel do 25. zmage na tekmah svetovnega pokala. Sam je priznal, da kolajn že dolgo ne šteje več. In čeprav se je 32-letni slovenski as ves minuli teden počutil slabo, sam je dejal, da je povsem izčrpan, se je - kot je pri njem že v navadi - vse obrnilo na dan tekme. Že kvalifikacijski nastop je opravil povsem rutinirano, danes pa je gledalce navdušil tudi s finalno predstavo. "Pri meni ponavadi že en sam dan lahko pomeni veliko spremembo; na dan tekmovanja se tako napolnim z adrenalinom, da se počutim, kot da bi imel 15 kilogramov manj," je pojasnil Petkovšek.

Aljaž Pegan je na drogu osvojil odlično drugo mesto © Action images

 
Uspešen konec tedna ima za seboj tudi Aljaž Pegan , saj se je na svoji prvi tekmi po poškodbi hrbta povzpel kar na drugo stopničko. "Zadovoljen sem z rezultatom, tudi z dejstvom, da me hrbet ni bolel, nekoliko manj pa s svojo predstavo. Vaja je bila namreč slabša kot v kvalifikacijah, ker sem po peganu prišel nekoliko predaleč od droga, nisem naredil povezave v prvino ribalko, poleg tega pa tudi seskok ni bil ravno idealen. No, ampak še vseeno zadovoljiv," je občutke po finalu strnil 34-letni telovadec in dodal, da je poškodba, ki mu je "odnesla" tudi nastop na minulem evropskem prvenstvu v Milanu , v celoti sanirana.

V današnjih finalih sta nastopili tudi dve telovadki; Adela Šajn je tako na gredi kot parterju po manjših napakah ostala tik za stopničkami, na četrtem mestu, Saša Golob pa je bila na parterju šesta. "Zadovoljna sem tudi z dvema četrtima mestoma, ker sem dala vse od sebe. Sploh vaja na parterju mi je lepo uspela z izjemo napake na koncu sestave. Škoda, a že pred nastopom sem dejala trenerju (Silvo Marinčič, op. STA), da ne bom taktizirala in sem se odločila, da bom poizkusila s četvernim obratom, da ne bom šla 'na ziher', a se mi žal ni izšlo. Na gredi pa sem bila nekoliko preveč živčna, zato je prišlo do napake," je svoja nastopa ocenila 19-letna telovadka, ki je razkrila, da je imela pred domačimi navijači precej več treme kot na svetovnih pokalih v tujini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.