Šport
11 ogledov

Petkovšek prepričljivo zmagal

Mitja Petkovšek je v Mariboru zabeležil novo zmago na bradlji. Žurnal24 main
Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Mariboru prepričljivo slavil na bradlji. Aljaž Pegan je dober dan slovenskih telovadcev potrdil z drugim mestom na drogu.
 
 

Na dan tekmovanja se tako napolnim z adrenalinom, da se počutim, kot da bi imel 15 kilogramov manj.

Mitja Petkovšek

 
Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na gimnastičnem svetovnem pokalu v Mariboru po uspehu v Cottbusu osvojil novo zmago na bradlji. Evropski podprvak iz Milana je tokrat prepričljivo slavil z oceno 15,725 točke. Petkovšek je v mestu ob Dravi poskrbel za nov mejnik v bogati karieri in prišel do 25. zmage na tekmah svetovnega pokala. Sam je priznal, da kolajn že dolgo ne šteje več. In čeprav se je 32-letni slovenski as ves minuli teden počutil slabo, sam je dejal, da je povsem izčrpan, se je - kot je pri njem že v navadi - vse obrnilo na dan tekme. Že kvalifikacijski nastop je opravil povsem rutinirano, danes pa je gledalce navdušil tudi s finalno predstavo. "Pri meni ponavadi že en sam dan lahko pomeni veliko spremembo; na dan tekmovanja se tako napolnim z adrenalinom, da se počutim, kot da bi imel 15 kilogramov manj," je pojasnil Petkovšek.

Aljaž Pegan je na drogu osvojil odlično drugo mesto © Action images

 
Uspešen konec tedna ima za seboj tudi Aljaž Pegan , saj se je na svoji prvi tekmi po poškodbi hrbta povzpel kar na drugo stopničko. "Zadovoljen sem z rezultatom, tudi z dejstvom, da me hrbet ni bolel, nekoliko manj pa s svojo predstavo. Vaja je bila namreč slabša kot v kvalifikacijah, ker sem po peganu prišel nekoliko predaleč od droga, nisem naredil povezave v prvino ribalko, poleg tega pa tudi seskok ni bil ravno idealen. No, ampak še vseeno zadovoljiv," je občutke po finalu strnil 34-letni telovadec in dodal, da je poškodba, ki mu je "odnesla" tudi nastop na minulem evropskem prvenstvu v Milanu , v celoti sanirana.

V današnjih finalih sta nastopili tudi dve telovadki; Adela Šajn je tako na gredi kot parterju po manjših napakah ostala tik za stopničkami, na četrtem mestu, Saša Golob pa je bila na parterju šesta. "Zadovoljna sem tudi z dvema četrtima mestoma, ker sem dala vse od sebe. Sploh vaja na parterju mi je lepo uspela z izjemo napake na koncu sestave. Škoda, a že pred nastopom sem dejala trenerju (Silvo Marinčič, op. STA), da ne bom taktizirala in sem se odločila, da bom poizkusila s četvernim obratom, da ne bom šla 'na ziher', a se mi žal ni izšlo. Na gredi pa sem bila nekoliko preveč živčna, zato je prišlo do napake," je svoja nastopa ocenila 19-letna telovadka, ki je razkrila, da je imela pred domačimi navijači precej več treme kot na svetovnih pokalih v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.