Petrol Olimpija klonila po podaljšku

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Petrol Olimpije so v tekmi 4. kroga Lige ABA po podaljšku izgubili proti Mega Bemaxu z 81:77 (20:18, 39:48, 56:63, 74:74).
Oglej si celoten članek

Olimpija je tekmo dobro začela, z delnim izidom 6:0 hitro povedla. Gostitelji so potem prišli do priključka, ob koncu polčasa pa so prevzeli pobudo in prvo četrtino dobili s prednostjo dveh točk (20:18).

V drugi polovici druge četrtine, ki sta jo moštvi začeli s petimi zaporednimi trojkami, pa je Olimpija pritisnila in naredila serijo 20:8 ter odšla na polčas z devetimi točkami prednosti (48:39). Najzaslužnejši za to razliko je bil Miha Lapornik s 14 točkami (štiri trojke v tem delu igre).

V tretji četrtini je Olimpija ves čas vodila in bila na koncu na + 7; Olimpija pa je zadela še tri trojke.

Na začetku zadnje četrtine se je Mega Bemax približal na dve točki zaostanka, Olimpija je potem sicer odgovorila s trojko Jana Špana, a so gostitelji še naprej pritiskali. V 36. minuti je bil izid izenačen (68:68), gostitelji so ohranjali pobudo in dve minuti pred koncem povedli s 74:71. Blaž Mesiček je do konca s tremi zadetimi prostimi meti iz štirih poskusov še poskrbel za izenačenje (74:74).

Podaljšek je bolje začela Olimpija, ki je v drugi minuti povedla s 77:74, a več od tega ni zmogla, saj so potem do konca tekme do novih točk prišli le še domači.

Pri Olimpiji je bil z 19 točkami najboljši Lapornik, 15 jih je prispeval Mesiček.

Petrol Olimpija bo v petem krogu 27. oktobra gostila Cibono.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.