Šport > Košarka
97 ogledov

Petrol Olimpija klonila po podaljšku

Petrol Olimpija Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Petrol Olimpije so v tekmi 4. kroga Lige ABA po podaljšku izgubili proti Mega Bemaxu z 81:77 (20:18, 39:48, 56:63, 74:74).

Olimpija je tekmo dobro začela, z delnim izidom 6:0 hitro povedla. Gostitelji so potem prišli do priključka, ob koncu polčasa pa so prevzeli pobudo in prvo četrtino dobili s prednostjo dveh točk (20:18).

V drugi polovici druge četrtine, ki sta jo moštvi začeli s petimi zaporednimi trojkami, pa je Olimpija pritisnila in naredila serijo 20:8 ter odšla na polčas z devetimi točkami prednosti (48:39). Najzaslužnejši za to razliko je bil Miha Lapornik s 14 točkami (štiri trojke v tem delu igre).

V tretji četrtini je Olimpija ves čas vodila in bila na koncu na + 7; Olimpija pa je zadela še tri trojke.

Na začetku zadnje četrtine se je Mega Bemax približal na dve točki zaostanka, Olimpija je potem sicer odgovorila s trojko Jana Špana, a so gostitelji še naprej pritiskali. V 36. minuti je bil izid izenačen (68:68), gostitelji so ohranjali pobudo in dve minuti pred koncem povedli s 74:71. Blaž Mesiček je do konca s tremi zadetimi prostimi meti iz štirih poskusov še poskrbel za izenačenje (74:74).

Podaljšek je bolje začela Olimpija, ki je v drugi minuti povedla s 77:74, a več od tega ni zmogla, saj so potem do konca tekme do novih točk prišli le še domači.

Pri Olimpiji je bil z 19 točkami najboljši Lapornik, 15 jih je prispeval Mesiček.

Petrol Olimpija bo v petem krogu 27. oktobra gostila Cibono.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.