Phelps: "OI? Ne vem niti tega, kaj bo jutri"

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški plavalec Michael Phelps, rekorder po številu kolajn z olimpijskih iger, tudi na svetovnem prvenstvu v Barceloni ni želel razkriti svojih načrtov za prihodnost.
Oglej si celoten članek

Posebni gost plavalnega svetovnega prvenstva v Barceloni je tudi Američan Michael Phelps, najuspešnejši olimpijec vseh časov. Plavalec se je od bazenov uradno sicer poslovil, a vse pogostejša so namigovanja o njegovi vrnitvi. Na prizorišču SP se Phelps v pogovoru z ameriško televizijo ni izjasnil, kako naprej.

Vprašanje ameriških novinarjev v torek je bilo jasno in jedrnato, ali se bo vrnil do olimpijskih iger v Riu 2016? Plavalec je ob odgovoru ostal nejasen, kot že večkrat: "Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ne vem niti tega, kaj bo jutri."

Lochte: "Vrnitev le vprašanje časa"

Podobni so bili drugi odgovori Američana, ki meni, da življenja ne načrtuje prav daleč naprej: "Ne vem. Zdaj smo leta 2013 in zdaj v športnem smislu ne načrtujem ničesar." Nekateri strokovnjaki ocenjujejo, da 28-letni Phelps s tem medijsko prefinjeno podaljšuje svojo športno zgodbo in polni časopisne stolpce, saj vztrajna pri izmikanju z odgovorom in ostaja zanimiv za sponzorje.

Pred in po Londonu je bilo drugače, saj je plavalec jasno napovedal konec plavalne poti, po letu dni pa je vse več ugibanj o njegovi vrnitvi. Z odgovorom ni postregel niti v Barceloni, kjer je pred desetimi leti osvojil prve štiri naslove svetovnega prvaka. Največ o njegovi vrnitvi govorijo soplavalci v ameriški reprezentanci.

"Vsi vemo, da je njegova vrnitev le vprašanje časa," pravi Ryan Lochte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.