Šport
2 ogledov

Phelps: "OI? Ne vem niti tega, kaj bo jutri"

Phelps SP svetovno prvenstvo v plavanju plavanje Barcelona EPA
Ameriški plavalec Michael Phelps, rekorder po številu kolajn z olimpijskih iger, tudi na svetovnem prvenstvu v Barceloni ni želel razkriti svojih načrtov za prihodnost.

Posebni gost plavalnega svetovnega prvenstva v Barceloni je tudi Američan Michael Phelps, najuspešnejši olimpijec vseh časov. Plavalec se je od bazenov uradno sicer poslovil, a vse pogostejša so namigovanja o njegovi vrnitvi. Na prizorišču SP se Phelps v pogovoru z ameriško televizijo ni izjasnil, kako naprej.

Vprašanje ameriških novinarjev v torek je bilo jasno in jedrnato, ali se bo vrnil do olimpijskih iger v Riu 2016? Plavalec je ob odgovoru ostal nejasen, kot že večkrat: "Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ne vem niti tega, kaj bo jutri."

Lochte: "Vrnitev le vprašanje časa"

Podobni so bili drugi odgovori Američana, ki meni, da življenja ne načrtuje prav daleč naprej: "Ne vem. Zdaj smo leta 2013 in zdaj v športnem smislu ne načrtujem ničesar." Nekateri strokovnjaki ocenjujejo, da 28-letni Phelps s tem medijsko prefinjeno podaljšuje svojo športno zgodbo in polni časopisne stolpce, saj vztrajna pri izmikanju z odgovorom in ostaja zanimiv za sponzorje.

Pred in po Londonu je bilo drugače, saj je plavalec jasno napovedal konec plavalne poti, po letu dni pa je vse več ugibanj o njegovi vrnitvi. Z odgovorom ni postregel niti v Barceloni, kjer je pred desetimi leti osvojil prve štiri naslove svetovnega prvaka. Največ o njegovi vrnitvi govorijo soplavalci v ameriški reprezentanci.

"Vsi vemo, da je njegova vrnitev le vprašanje časa," pravi Ryan Lochte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.