Phelps se je vrnil v velikem slogu

Foto: EPA
Foto: EPA
Sloviti ameriški plavalec Michael Phelps se je po šestmesečnem suspenzu v zmagovitem slogu vrnil v veliko areno.
Oglej si celoten članek

Na mitingu v Mesi pri Phoenixu je s časom 52,38 sekunde prepričljivo zmagal na 100 metrov delfin, Ryan Lochte pa je zabeležil gromozanski zaostanek za "nabojem iz Baltimora", saj je razdaljo preplaval v času 53,11.

Zmaga na močnem mitingu v Arizoni je lepa spodbuda za Phelpsa, ki se je po poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 upokojil, nato pa se vrnil v bazene in začel pripravljati za nastop na poletne olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru. V Mesi bo nastopil v petih disciplinah, povratnik na veliko plavalno sceno se bo preizkusil še na 100 m hrbtno, 400 m prosto, 200 m mešano in 400 m prosto.

Phelps je najbolj uspešen tekmovalec v zgodovini plavanja, v svoji zbirki ima kar 58 zlatih kolajn z največjih tekmovanjih, od tega kar 18 najbolj žlahtnega leska z olimpijskih iger v Atenah leta 2004, Pekingu leta 2008 in Londonu leta 2012.

Ameriška plavalna zveza in olimpijski komite sta Phelpsa lani kaznovala s šestmesečno prepovedjo nastopov na plavalnih tekmovanjih zavoljo vožnje pod vplivom alkohola, kazen pa mu je potekla 6. aprila.

Četrto mesto Tjaše Oder

Na mitingu tekmujeta tudi dve slovenski plavalki. Že v četrtek je slovenska rekorderka iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder na 1500 m prosto s 16:50,09 osvojila četrto mesto. Danes ponoči pa je bila triglavanka Urša Bežan 24. na 200 m prosto z 2:06,44. Z enim najboljših dosežkov v sezoni 1:56,79 je zmagala Američanka Katie Ledecky pred Madžarko Katinko Hosszu, ki je ob koncu programa s 4:36,77 zmagala še na 400 m mešano.

Jedro slovenske reprezentanca z Damirjem Dugonjićem, Anjo Klinar in Tjašo Vozel, ki so teden prebili na vojaškem usposabljanju na Primorskem, pa ta konec tedna čaka nastop na mitingu v Gradcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.