Šport
30 ogledov

Phelps se je vrnil v velikem slogu

michael phelps EPA
Sloviti ameriški plavalec Michael Phelps se je po šestmesečnem suspenzu v zmagovitem slogu vrnil v veliko areno.

Na mitingu v Mesi pri Phoenixu je s časom 52,38 sekunde prepričljivo zmagal na 100 metrov delfin, Ryan Lochte pa je zabeležil gromozanski zaostanek za "nabojem iz Baltimora", saj je razdaljo preplaval v času 53,11.

Zmaga na močnem mitingu v Arizoni je lepa spodbuda za Phelpsa, ki se je po poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 upokojil, nato pa se vrnil v bazene in začel pripravljati za nastop na poletne olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru. V Mesi bo nastopil v petih disciplinah, povratnik na veliko plavalno sceno se bo preizkusil še na 100 m hrbtno, 400 m prosto, 200 m mešano in 400 m prosto.

Phelps je najbolj uspešen tekmovalec v zgodovini plavanja, v svoji zbirki ima kar 58 zlatih kolajn z največjih tekmovanjih, od tega kar 18 najbolj žlahtnega leska z olimpijskih iger v Atenah leta 2004, Pekingu leta 2008 in Londonu leta 2012.

Ameriška plavalna zveza in olimpijski komite sta Phelpsa lani kaznovala s šestmesečno prepovedjo nastopov na plavalnih tekmovanjih zavoljo vožnje pod vplivom alkohola, kazen pa mu je potekla 6. aprila.

Četrto mesto Tjaše Oder

Na mitingu tekmujeta tudi dve slovenski plavalki. Že v četrtek je slovenska rekorderka iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder na 1500 m prosto s 16:50,09 osvojila četrto mesto. Danes ponoči pa je bila triglavanka Urša Bežan 24. na 200 m prosto z 2:06,44. Z enim najboljših dosežkov v sezoni 1:56,79 je zmagala Američanka Katie Ledecky pred Madžarko Katinko Hosszu, ki je ob koncu programa s 4:36,77 zmagala še na 400 m mešano.

Jedro slovenske reprezentanca z Damirjem Dugonjićem, Anjo Klinar in Tjašo Vozel, ki so teden prebili na vojaškem usposabljanju na Primorskem, pa ta konec tedna čaka nastop na mitingu v Gradcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.