Phelps vse hitrejši

Foto: EPA
Foto: EPA
Michael Phelps je na ameriških kvalifikacijah za olimpijske igre v Londonu slavil še četrto zmago. "Občutek ni bil fantastičen, a tudi grozen ne," je po zmagi na 100 metrov delfin dejal Phelps.
Oglej si celoten članek

Ameriški plavalec Michael Phelps je na državnih kvalifikacijah v Omahi zmagal na 100 metrov delfin. Z najboljšim izidom sezone 51,14 je vknjižil še četrto zmago na teh kvalifikacijah in si zagotovil bero osmih nastopov na letošnjih igrah v Londonu. Ryan Lochte, ki je prvič plaval omenjeno razdaljo, je bil s časom 51,65 tretji.

Drugo mesto na 100 delfin je osvojil Tyler McGill. "Mislim, da bo v redu," je bil po tekmi kratek Phelps. "Sprva sem slabo plaval prvih 50, tudi finiš je bil slab. Moral bi plavati drugače, ampak opravili smo. Občutek ni bil fantastičen, a tudi grozen ne," je še dejal Phelps.

Svetovna prvakinja Missy Franklin je zmagala na 200 hrbtno v času 2:06,12, na 800 prosto pa je bila z rekordom kvalifikacij 8:19,78 najboljša 15-letna Kathleen Ledecky. Na 50 prosto se je Dara Torres kot tretja v polfinalu prebila v ponedeljkov finale. Slednja se želi pri svojih 45 letih šestič uvrstiti na olimpijske igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.