Šport
28 ogledov

Phelps vse hitrejši

michael phelps sp šanghaj 2011 EPA
Michael Phelps je na ameriških kvalifikacijah za olimpijske igre v Londonu slavil še četrto zmago. "Občutek ni bil fantastičen, a tudi grozen ne," je po zmagi na 100 metrov delfin dejal Phelps.

Ameriški plavalec Michael Phelps je na državnih kvalifikacijah v Omahi zmagal na 100 metrov delfin. Z najboljšim izidom sezone 51,14 je vknjižil še četrto zmago na teh kvalifikacijah in si zagotovil bero osmih nastopov na letošnjih igrah v Londonu. Ryan Lochte, ki je prvič plaval omenjeno razdaljo, je bil s časom 51,65 tretji.

Drugo mesto na 100 delfin je osvojil Tyler McGill. "Mislim, da bo v redu," je bil po tekmi kratek Phelps. "Sprva sem slabo plaval prvih 50, tudi finiš je bil slab. Moral bi plavati drugače, ampak opravili smo. Občutek ni bil fantastičen, a tudi grozen ne," je še dejal Phelps.

Svetovna prvakinja Missy Franklin je zmagala na 200 hrbtno v času 2:06,12, na 800 prosto pa je bila z rekordom kvalifikacij 8:19,78 najboljša 15-letna Kathleen Ledecky. Na 50 prosto se je Dara Torres kot tretja v polfinalu prebila v ponedeljkov finale. Slednja se želi pri svojih 45 letih šestič uvrstiti na olimpijske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.