Pingvini na vrh divizije, Nash prvi strelec

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V NHL so bile v noči iz srede na četrtek na sporedu le tri tekme.
Oglej si celoten članek

Pittsburgh je v gosteh z 2:0 premagal Edmonton in se spet zavihtel na čelo metropolitanske skupine, uspešen pa je bil tudi njegov konkurent za to mesto New York Rangers, ki je doma s 3:2 ugnal Boston, tako da za pingvini še vedno zaostaja le dve točki.

Calgary je s 3:1 premagal San Jose in se z 61. točko z njim izenačil na šestem mestu zahodne divizije, zdaj devetouvrščenemu Los Angelesu, moštvu slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, bežita že za sedem točk, vmes pa je z 59 točkami še Vancouver.

Fleury zaklenil vrata pingvinov

Oba gola v Edmontonu sta padla v drugi tretjini, v polno sta zadela Jevgenij Malkin, ki je bil uspešen prvič po premoru zaradi poškodbe, in David Perron, slednji je odigral svojo prvo tekmo proti nekdanjemu klubu, gol pa dosegel kar z drsalko. Vratar pingvinov Marc-Andre Fleury je ubranil 22 strelov in 35-ič v karieri ostal nepremagan.

Calgary stopica proti končnici

New York Rangers so zabeležili tretjo zaporedno zmago, do katere so prišli v drugi tretjini, ko so po zaostanku z 1:2 z goloma Dericka Brassarda in Dereka Stepana rezultat spremenili v svojo korist. Prvi gol za gostitelje je dosegel Rick Nash, z njim se je spet zavihtel na vrh najboljših strelcev. To je bil njegov 32 gol, enega manj ima napadalec Washingtona Aleks Ovečkin.

Calgary je zmagal že osmič v desetih tekmah, tako da je postal resen kandidat za končnico. Proti San Joseju je kar tri gole dosegel v drugi tretjini, strelci so bili Kris Russell, Jiri Hudler ter Mason Raymond, v zadnji je San Jose s častnim golom Johna Scotta le zmanjšal zaostanek.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Boston Bruins 3:2
Edmonton Oilers : Pittsburgh Steelers 0:2
Calgary Flames : San Jose Sharks 3:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.