Šport
22 ogledov

Pingvini na vrh divizije, Nash prvi strelec

pittsburgh penguins edmonton oilers nhl Reuters
V NHL so bile v noči iz srede na četrtek na sporedu le tri tekme.

Pittsburgh je v gosteh z 2:0 premagal Edmonton in se spet zavihtel na čelo metropolitanske skupine, uspešen pa je bil tudi njegov konkurent za to mesto New York Rangers, ki je doma s 3:2 ugnal Boston, tako da za pingvini še vedno zaostaja le dve točki.

Calgary je s 3:1 premagal San Jose in se z 61. točko z njim izenačil na šestem mestu zahodne divizije, zdaj devetouvrščenemu Los Angelesu, moštvu slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, bežita že za sedem točk, vmes pa je z 59 točkami še Vancouver.

Fleury zaklenil vrata pingvinov

Oba gola v Edmontonu sta padla v drugi tretjini, v polno sta zadela Jevgenij Malkin, ki je bil uspešen prvič po premoru zaradi poškodbe, in David Perron, slednji je odigral svojo prvo tekmo proti nekdanjemu klubu, gol pa dosegel kar z drsalko. Vratar pingvinov Marc-Andre Fleury je ubranil 22 strelov in 35-ič v karieri ostal nepremagan.

Calgary stopica proti končnici

New York Rangers so zabeležili tretjo zaporedno zmago, do katere so prišli v drugi tretjini, ko so po zaostanku z 1:2 z goloma Dericka Brassarda in Dereka Stepana rezultat spremenili v svojo korist. Prvi gol za gostitelje je dosegel Rick Nash, z njim se je spet zavihtel na vrh najboljših strelcev. To je bil njegov 32 gol, enega manj ima napadalec Washingtona Aleks Ovečkin.

Calgary je zmagal že osmič v desetih tekmah, tako da je postal resen kandidat za končnico. Proti San Joseju je kar tri gole dosegel v drugi tretjini, strelci so bili Kris Russell, Jiri Hudler ter Mason Raymond, v zadnji je San Jose s častnim golom Johna Scotta le zmanjšal zaostanek.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Boston Bruins 3:2
Edmonton Oilers : Pittsburgh Steelers 0:2
Calgary Flames : San Jose Sharks 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.