Pioli potrjen za trenerja Palerma

Dan potem, ko se je predsednik Palerma Maurizio Zamparini zahvalil Deliu Rossiju za sodelovanje, je potrdil, da bo novi trener ekipe s štirimi slovenskimi nogometaši dosedanji trener Chieva, Stefano Pioli.
Oglej si celoten članek
Novega trenerja bo dobila tudi Catania, saj so odpustili Diega Simeoneja - po komaj pol leta sodelovanja so z 41-letnim trenerjem kljub "dobremu sodelovanju", kot so ga poimenovali, prekinilo pogodbo. Ekipo je preporodil in jo obdržal v Serie A (bilo so 13.).

Iz italijanskega nogometnega prvoligaša Palerma, za katerega igrajo tudi Slovenci Josip Iličić, Armin Bačinović, Siniša Anđelković in Jasmin Kurtić, so v sredo na spletni strani sporočili, da so se sporazumno razšli s trenerjem Deliom Rossijem in z njim končali sodelovanje. Palermo je v nedeljo v finalu italijanskega pokala izgubil proti Interju. Petdesetletnega Rossija je predsednik kluba Maurizio Zamparini odpustil že med sezono po sramotnem domačem porazu (0:7) proti Udineseju Samirja Handanovića, a ga je pet tednov pozneje vnovič zaposlil. Moštvo s Sicilije je vodil dve leti in ga v tem času obakrat popeljal v Evropsko ligo.

Marek Jankulovski je pri 34 letih končal kariero. Zadnjih šest sezon je odigral v dresu AC Milana, a se v zadnjih dveh sezonah ni naigral.

Prihaja Pioli
Dan kasneje so za novega glavnega trenerja potrdili Palermo Stefana Piolija. Ta je je z ekipo s Sicilije sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. V zadnji sezoni je bil trener Chieva, v sezoni 2006/2007 pa je že pol leta vodil tudi Parmo, a je takrat delo končal predčasno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.