Šport > Nogomet
23 ogledov

Pioli potrjen za trenerja Palerma

Dan potem, ko se je predsednik Palerma Maurizio Zamparini zahvalil Deliu Rossiju za sodelovanje, je potrdil, da bo novi trener ekipe s štirimi slovenskimi nogometaši dosedanji trener Chieva, Stefano Pioli.
Novega trenerja bo dobila tudi Catania, saj so odpustili Diega Simeoneja - po komaj pol leta sodelovanja so z 41-letnim trenerjem kljub "dobremu sodelovanju", kot so ga poimenovali, prekinilo pogodbo. Ekipo je preporodil in jo obdržal v Serie A (bilo so 13.).

Iz italijanskega nogometnega prvoligaša Palerma, za katerega igrajo tudi Slovenci Josip Iličić, Armin Bačinović, Siniša Anđelković in Jasmin Kurtić, so v sredo na spletni strani sporočili, da so se sporazumno razšli s trenerjem Deliom Rossijem in z njim končali sodelovanje. Palermo je v nedeljo v finalu italijanskega pokala izgubil proti Interju. Petdesetletnega Rossija je predsednik kluba Maurizio Zamparini odpustil že med sezono po sramotnem domačem porazu (0:7) proti Udineseju Samirja Handanovića, a ga je pet tednov pozneje vnovič zaposlil. Moštvo s Sicilije je vodil dve leti in ga v tem času obakrat popeljal v Evropsko ligo.

Marek Jankulovski je pri 34 letih končal kariero. Zadnjih šest sezon je odigral v dresu AC Milana, a se v zadnjih dveh sezonah ni naigral.

Prihaja Pioli
Dan kasneje so za novega glavnega trenerja potrdili Palermo Stefana Piolija. Ta je je z ekipo s Sicilije sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. V zadnji sezoni je bil trener Chieva, v sezoni 2006/2007 pa je že pol leta vodil tudi Parmo, a je takrat delo končal predčasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.