Pipan proti zmajem računa na gledalce

Foto: ABA
Foto: ABA
Medtem ko je sinoči Krka v pravi srhljivki s 83:80 ugnala Zadar, bo danes popoldne (17.00) vroče v Skopju, kjer bo gostovala Union Olimpija.
Oglej si celoten članek

Novomeški navijači se lahko za sinočnjo zmago proti Dalmatincem v največji meri zahvalijo branilcu Malcolmu Armsteadu (23 točk, deset skokov in pet podaj), ki je v končnici prevzel odgovornost in prispeval ogromen delež k povratku Krke, za nameček pa je dve sekundi pred koncem z devetih metrov zadel odločilno trojko.

"Pomembna zmaga za nas. Igrali smo proti dobremu moštvu, ki ima enako število zmag kot mi. Njihovo moštvo nam ne odgovarja glede na to, da smo morali igrati brez Hukića in Kastratija. Imajo krila in krilne centre s katerimi so širili igro, Wangmeneju pa je težko igrati proti takim igralcem, saj moraš biti ves čas osredotočen na obrambo. Zadovoljen sem z obrambo na koncu tekme in iniciativo, ki smo jo ves čas kazali. Bile so napake, a ponavljam, igrali smo brez dveh pomembnih igralcev, zmagali in to je v redu," je po koncu tekme povedal trener Aleksandar Džikić.

Za večje korekcije ni bilo časa

Popoldne bo v Skopju gostovala Union Olimpije, ki jo bo na klopi MZT-ja pričakal bivši trener Aleš Pipan. Edinemu makedonskemu predstavniku v Ligi ABA v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj zaseda šele predzadnje mesto, ravno Pipan pa naj bi zasedbi povrnil zmagovalno miselnost.

"Čaka nas težka tekma proti neugodni Union Olimpiji. Imamo kar nekaj poškodovanih igralcev, tako da ne vem natančno, na katere košarkarji bom lahko računal. V tem kratkem obdobju po mojem prihodu v Skopju smo oddelali nekaj treningov, sam pa sem opravil določene korekcije. Za večje spremembe pač ni bilo časa," je potarnal Pipan, ki upa na bučno podporo s tribun: "Verjamem, da nas bodo naši navijači podprli, mi pa jim bomo skušali vrniti z dobro igro."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.