Šport
31 ogledov

Pipan proti zmajem računa na gledalce

aleš pipan ABA
Medtem ko je sinoči Krka v pravi srhljivki s 83:80 ugnala Zadar, bo danes popoldne (17.00) vroče v Skopju, kjer bo gostovala Union Olimpija.

Novomeški navijači se lahko za sinočnjo zmago proti Dalmatincem v največji meri zahvalijo branilcu Malcolmu Armsteadu (23 točk, deset skokov in pet podaj), ki je v končnici prevzel odgovornost in prispeval ogromen delež k povratku Krke, za nameček pa je dve sekundi pred koncem z devetih metrov zadel odločilno trojko.

"Pomembna zmaga za nas. Igrali smo proti dobremu moštvu, ki ima enako število zmag kot mi. Njihovo moštvo nam ne odgovarja glede na to, da smo morali igrati brez Hukića in Kastratija. Imajo krila in krilne centre s katerimi so širili igro, Wangmeneju pa je težko igrati proti takim igralcem, saj moraš biti ves čas osredotočen na obrambo. Zadovoljen sem z obrambo na koncu tekme in iniciativo, ki smo jo ves čas kazali. Bile so napake, a ponavljam, igrali smo brez dveh pomembnih igralcev, zmagali in to je v redu," je po koncu tekme povedal trener Aleksandar Džikić.

Za večje korekcije ni bilo časa

Popoldne bo v Skopju gostovala Union Olimpije, ki jo bo na klopi MZT-ja pričakal bivši trener Aleš Pipan. Edinemu makedonskemu predstavniku v Ligi ABA v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, saj zaseda šele predzadnje mesto, ravno Pipan pa naj bi zasedbi povrnil zmagovalno miselnost.

"Čaka nas težka tekma proti neugodni Union Olimpiji. Imamo kar nekaj poškodovanih igralcev, tako da ne vem natančno, na katere košarkarji bom lahko računal. V tem kratkem obdobju po mojem prihodu v Skopju smo oddelali nekaj treningov, sam pa sem opravil določene korekcije. Za večje spremembe pač ni bilo časa," je potarnal Pipan, ki upa na bučno podporo s tribun: "Verjamem, da nas bodo naši navijači podprli, mi pa jim bomo skušali vrniti z dobro igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.