Šport
21 ogledov

"Zdaj ni čas za tarnanje"

Memi Bečirović Becirovic Žurnal24 main
"Igralci bodo morali razmisliti v svojih glavah in se odpovedati osebni statistiki," pravi novi trener Olimpije Memi Bečirović.

Memi Bečirović bo tretjič trener Uniona Olimpije. Ob prehodu v novo tisočletje je skrbel za mladinski pogon, nato se je kot članski trener vrnil 2007, zdaj pa je vskočil namesto Aleša Pipana, ki ga je poraz z Zlatorogom v polfinalu pokala po dveh letih vodenja kluba dokončno spodnesel.

"Vidi se, da odnosi niso bili pravi. V ekipi je mnogo mladih igralcev, za katere je Union Olimpija le odskočna deska v večje klube. Zato mnogokrat pozabijo na dobrobit moštva in se posvetijo lastni statistiki. To bom moral presekati, kajti prihajajo odločilne tekme sezone," pravi Bečirović.

Do konca rednega dela lige Aba so še štirje krogi. Union Olimpija lovi peto ali šesto mesto, ki v naslednji sezoni pomeni uvrstitev v evropski pokal. Razpored ni zahteven, je pa dejstvo, da bodo Ljubljančani tri od teh štirih tekem igrali v gosteh. Najprej bodo odpotovali v Skopje, nato jih čakata poti na Madžarsko in v Bolgarijo, za konec pa še slovenski derbi s Krko v Stožicah.

Cilja: Evropa in državni naslov

"Primeren cilj za Union Olimpijo, Ljubljano ter Slovenijo je uvrstitev v evropski pokal. Za državno prvenstvo bomo imeli nato dovolj časa, zdaj pa se moramo posvetiti izključno ligi Aba. Peto oziroma šesto mesto enostavno moramo osvojiti," poudarja Bečirović.

"Za trenerja je zelo pomembno, da verjame v ekipo. Jaz verjamem v igralce, klub in ljudi, ki delajo v njem, zato sem tudi prišel. Prepričan sem, da lahko ti igralci izpolnijo zastavljene cilje, se pravi, da se uvrstijo v evropski pokal ter osvojijo državno prvenstvo," pravi 54-letni Bečirović.

Novi strateg Ljubljančanov bo moral v odločilne tekme brez okrepitev. "Finančna situacija kluba pač ne omogoča nakupov novih igralcev, hkrati pa mislim, da je imela Union Olimpija v tej sezoni že toliko težav s poškodbami, da huje ne more biti. Zdaj enostavno ni čas za tarnanje; strokovni štab bo zavihal rokave, igralci pa bodo morali tudi stisniti zobe in se potruditi, da izpolnimo cilje," dodaja Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.