Šport
33 ogledov

"Želim si le v miru končati kariero"

košarka Saša Despot
Sani Bečirović je zapustil Forli, a ostaja v Italiji. Zdaj bo nosil dres ekipe Bakery Piacenza.

Sani Bečirović je tudi uradno zapustil Forli, ki je zašel v velike finančne težave. Nekdanji slovenski reprezentant si zdaj predvsem želi, da bi lahko brez težav igral košarko. V zadnjih letih je imel namreč veliko smole. Novo priložnost bo imel v italijanski ekipi Bakery Piacenza, v kateri imajo dolgoročne načrte. Saniboy je s klubom podpisal pogodbo za leto in pol.

"Glede zgodbe v Forliju ne vem kako se bo razpletla. Klub še obstaja. Predsednik je klub umaknil iz tekmovanja, a ga ni ugasnil, kar je res čudna poteza. Ne vem, kaj sledi. Utrujen sem od vsega. V zadnjih letih je bilo toliko problemov. Najprej v Iranu, sedaj tukaj v Forliju. Ne želim si jih več. Želim si samo v miru igrati košarko. Ne bom igral večno in rad bi, da kariero končam tako, da se bom konca tudi kasneje z veseljem spominjal," je po epizodi v Forliju razočaran Bečirović.

Še leto in pol, kasneje ob parketu

Z novim klubom je popisal pogodbo, ki naj bi trajala leto in pol. "Sedaj začenjam novo poglavje. Občutki so mešani. Po propadlem projektu v Forliju sem bil malo bolj skeptičen, previden ko je prišla ponudba. Enostavno sem izgubil zaupanje v ljudi, ki ti predstavijo projekt, podoben tistemu v Forliju. Po tridnevnem pogajanju, ko sem spoznal predsednika sem se odločil, da še ni čas za pokoj. Verjamem, da je ta projekt boljši od zadnjega."

Bečirović bo zdaj zaigral v tretji italijanski ligi. "Lagal bi če bi rekel, da sem čisto zadovoljen s tem. Zavedam se, kaj bodo ljudje spet govorili, ampak tako pač je. Predsednik si želi narediti resno zgodbo. Že korak, da je podpisal z mano, želi pa si še kakšno odmevnejšo okrepitev, nakazuje, da si res želi prve lige. Zagotovo je razlika v kvaliteti med drugo in tretjo ligo, ampak nisem podpisal za štiri mesece. Podpisal sem za dolgoročni projekt. Srčno upam, da bom lahko tukaj v miru končal kariero in se nato osredotočil na delo ob parketu." 

Sani se bo novim soigralcem sicer pridružil na torkovem treningu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.