Šport > Košarka
20 ogledov

Bečirović je sedel na klop Irana

Memi Becirovic EPA
Nekdanji selektor slovenske članske in mladinske košarkarske reprezentance Memi Bečirović se seli v Iran, kjer bo vodil člansko izbrano vrsto, obenem pa bo sodeloval tudi pri strokovnem delu zveze.

"Ponudbo Irana sem sprejel, ker se mi je zdela zelo zanimiva. Reprezentanco poznam, nenazadnje smo z njo dvakrat igrali tudi leta 2010, vedno se bori za vrh v azijskem prvenstvu, bila je tudi že na svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah. Azijska košarka se razvija z velikimi koraki, Iran pa ima dobre pogoje za treniranje," je povedal Memi Bečirović, ki je sicer nazadnje vodil belgijski Oostende, pred tem pa Satex, Branik, Roglo Zreče, Elektro, Rimini, Helios Domžale, Union Olimpijo in Azovmaš.

Iranska izbrana vrsta je bila dvakrat prvak azijskega prvenstva, enkrat je igrala na svetovnem prvenstvu (2010), dvakrat pa tudi na olimpijskih igrah (1948, 2008). Tudi v naslednjem obdobju bodo cilji visoki: "V Iranu je vedno tako. Cilji so finale azijskega prvenstva in uvrstitev na svetovno prvenstvo, kar ne bi bilo nemogoče. Ekipa se pozna zelo dobro, saj je že zelo dolgo časa skupaj in ima zato kar nekaj izkušenj. Poleg tega v dresu Irana igra tudi odlični Hadadi, ki si kruh služi v ligi NBA."

Bečirović ne bo le selektor članske reprezentance, temveč bo v Iranu, kamor odhaja aprila, opravljal strokovne naloge, poleg iskanja reprezentantov pa bo bdel nad mladinskim programom, določal selektorje mlajših reprezentanc, vodil seminarje za usposabljanje iranskih trenerjev in še marsikaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.