Šport > Košarka
19 ogledov

Boža: "Bečirović dober slaščičar, ne trener"

slovenija grčija ep 2011 maljković EPA
Božidar Maljković je z neokusno opazko odgovoril na mnenje nekdanjega selektorja košarkarske reprezentance Memija Bečirovića. Izpostavil je pomen košarkarjev, ki se niso odzvali.

"Napada me od prvega dne, ker v reprezentanco nisem vzel njegovega sina. Govori, da je 7. mesto neuspeh. Moje sporočilo je, da je on zelo dober slaščičar, ne pa košarkarski trener. Njegove kritike me tako kaj dosti ne prizadenejo," je za Sportske novosti o nekdanjem selektorju slovenske košarkarske reprezentance dejal zdajšnji Božidar Maljković, ki mu je s Slovenijo spodletela uvrstitev na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre: "Dobro, če bi me kritizirali Zmago Sagadin, Slobodan Subotić, Jure Zdovc ali Aleš Pipan, bi se malo zamislil. Ampak ta gospod je pretiraval."


Zanimivo, za zurnal24.si je Memi Bečirović dejal, da menjava selektorja ni nujna, a da bi ustvarjalnost v igri njegovega sina Sanija izbrani vrsti prišla zelo prav, predvsem ob conskih postavitvah obrambe.

 

Maljković je znova izpostavil manjkajoče igralce: "Če bi imeli Boštjana Nachbarja in Domna Lorbka, bi bili korak od kolajne. /.../ Sem mar jaz kriv, da je odpovedala šesterica igralcev, od katerih bi bili štirje v prvi peterki? Če bi Monja zgrešil zadnji met na tekmi z Rusi, bi bili prvi v skupini in ne bi igrali z 'nezemeljskimi' Španci. Ali če bi Goran Dragić bolje podal žogo proti Litvi, ne bi bilo zadnjega napada Litve in izborili bi si kvalifikacije za olimpijske igre. Kaj bi lahko rekli šele v Nemčiji, Italiji, Turčiji ali Srbiji? Turki so svetovni podprvaki, Srbija je bila druga na Poljskem pred dvema letoma, a Srbi ne udrihajo po selektorju Dudi Ivkoviću, ker znajo oceniti razmerje moči na najmočnejšem prvenstvu v zadnjih dvajsetih letih."

Maljković je potrdil svoj miroljubni slog vodenja in spomnil, da kar 20 let ni dobil tehnične napake, glede obnašanja pa je strokovni štab dobil tudi čestitke ljudi iz Fibe. Prikimal je, da napad ni deloval zadovoljujoče: "Strinjam se, da smo velikokrat delovali zmedeno. Eden od razlogov je tudi ta, da so organizatorji pogosto predolgo držali žogo, drugi igralci pa se niso dovolj hitro gibali in se nudili, da jo prevzamejo.Vedeti moramo, da jih je veliko prvič igralo skupaj. Po dveh mesecih ne more biti vse idealno."

Selektor je dodal še: "Ne želim se braniti, lahko takoj odidem, če vodstvo Košarkarske zveze Slovenije oceni nastop v Litvi kot neuspeh. Maljković nima dlake na jeziku. /.../ Ne morem delati v Nasi, ker za to nisem strokovnjak. V košarki pa sem osvojil veliko, zato me ne morejo učiti nekateri, ki lahko takšne uspehe le sanjajo, uresničili pa jih ne bodo nikdar."

Komentarjev 8
  • Luka Harmel 17:50 21.september 2011.

    Bečirovič mu nima kej za očitat... sebe nej pogleda.

  • 1111 14:34 21.september 2011.

    če, če, če...če bi fantje zadevali bi bilo drugače, tukaj trener nima vpliva...verjetno jih je držal preveč na lahko..take možakarje, ki kasirajo dober denar, treba držat na verigi...malček več treninga, predvsem pa srca in želje po košarki, ne samo po evrih!!

  • bluesky 14:01 21.september 2011.

    "Če bi imeli Boštjana Nachbarja in Domna Lorbka, bi bili korak od kolajne. Če bi Monja zgrešil zadnji met na tekmi z Rusi, bi bili prvi v skupini in ne bi igrali z 'nezemeljskimi' Španci. Ali če bi Goran Dragić ...prikaži več bolje podal žogo proti Litvi, ne bi bilo zadnjega napada Litve in bi izborili bi si kvalifikacije za olimpijske igre"Kaj nisi še dojel da je preveč ČE-jev. Leta 2013 jih ne sme biti, ali lahko to razumeš. Če nisi sposoben tega doseči nimaš kaj delati na selektorski klopi.