Šport > Košarka
18 ogledov

Bečirović nič več za Slovenijo

Sani Bečirović Reuters
Branilec Sani Bečirović ne bo več nastopal za slovensko košarkarsko reprezentanco, kar je potrdil tudi direktor reprezentanc Matej Avanzo.

"Pred kratkim sem se dobil s Sanijem, ko je bil v Ljubljani. Povedal mi je, da mu je bilo težko, ker ni bil poklican, ampak to je vedno bila in vedno bo stvar selektorja. Če si ga bo zaželel v reprezentanci, je naša dolžnost, da naredimo maksimum pri zagotavljanju vseh igralcev. Tako glede Sanija kot vseh ostalih. Sani mi je dejal, da praktično ni možnosti, da bi bil še v reprezentanci, ne glede na to, kdo je selektor, potem ko letos ni bil vpoklican. Ampak vrat si vseeno nismo popolnoma zaprli," je za zurnal24.si dejal direktor košarkarskih reprezentanc Matej Avanzo, potem ko je Sani Bečirović sam naznanil, da bo slekel reprezentančni dres.

"Reprezentanca je zame zaključena zadeva. Po lanski izkušnji (letošnji na EP 2011, op. a.), ki me je res močno prizadela, sem sam sebi dejal, zdaj pa tudi vodstvu reprezentance, da je ta zadeva zame končana," je izjavil član italijanskega Benettona v mikrofon Šport TV. V karieri je zaigral na 52 tekmah in dosegel 1056 točk in brez dvoma sodi med igralce z redko videnim talentom. Po mnenju številnih bi reprezentanci še vedno lahko koristil.

 

Maljković ga spoštuje, a ga ni poklical

Poteza, da Božidar Maljković na seznam reprezentance ni uvrstil Bečirovića, je privzdignila marsikatero obrv. Še posebej zato, ker so številni strokovnjaki prepričani, da je Sloveniji v Litvi manjkal prav igralec njegovega profila, torej dober strelec, kreator in košarkar z domišljijo. "Zelo ga spoštujem. Za vsakega igralca sem za mnenje vprašal vsaj deset ljudi iz zveze in slovenske trenerje. Niti eden ni bil za to, da bi v Litvo vzel Bečiroviča. Kar preverite. Tu ne gre za to, da on ne bi bil dober igralec," je v analizi po EP o Bečiroviću dejal Maljković: "Težava je bila v tem, da ne bi zdržal vseh naporov pri mojem načinu dela. Zato smo vzeli mlajšega igralca. Sicer je Sani zelo dober košarkar." Avanzo je tedaj ostro zanikal, da bi se kdorkoli iz vodstva zveze vmešaval v selektorjev izbor.

V medijski vojni tudi z očetom

Buren medijski dialog sta imela tudi Sanijev oče Memi in selektor Maljković. Potem ko je prvi ocenil, da bi reprezentanci storitve njegovega sina prišle prav, se je selektor odzval žolčno in Bečirovića starejšega označil ne za trenerja, ampak slaščičarja. Bečirović je bil zaradi tega seveda prizadet, Janez Drvarič pa je za zurnal24.si dejal, da bo nesoglasja med trenerjema skušala zgladiti kar KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.