Šport > Košarka
43 ogledov

Bečirović: "Razočaran in prizadet"

Memi Bečirović je zaprl usta vsem svojim kritikom izpred začetka SP. (Foto: Reut Žurnal24 main
Memi Bečirović je razočaran nad ravnjo komunikacije slovenskega košarkarskega selektorja Božidarja Maljkovića. Slednji je Bečirovića označil za "dobrega slaščičarja, ne pa trenerja". Košarkarska zveza Slovenije: "To ni pravi način, tudi če se dva ne razumeta."

"Lahko rečem, da sem presenečen in prizadet zaradi izjave gospoda Maljkovića, ne bi pa polemiziral, zakaj je tako. Ne želim se iti medijskega pingponga, ker to ni dobro za nikogar, najmanj pa za košarko," se je za zurnal24.si odzval Memi Bečirović, trener, ki ga je zdajšnji selektor Božidar Maljković, s katerim se sicer osebno poznata, v Sportskih novostih označil za "dobrega slaščičarja, ne pa trenerja".

Kot vedno so dvignili telefon tudi na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS). Natančneje, to je storil direktor reprezentanc Matej Avanzo: "Mislim, da je to njuna stvar. KZS se s to ravnjo ne strinja in se od nje distancira, ne odobrava izjav, ki so bile zapisane. To ni pravi način, tudi če se dva ne razumeta. Ne bi želel komentirati izjav Memija Bečirovića, ker ta s KZS trenutno nima nič, bil pa je selektor. Poleg tega ne bi bilo fer, saj ima svoje mnenje. Lahko rečem, da se distanciramo od Maljkovićevih izjav o Memiju Bečiroviću, ker se mi zdi, da gre tukaj predvsem za njuno osebno zadevo. Gre za izjave Božidarja Maljkovića in ne selektorja Slovenije, zato se niti jaz niti KZS ne želimo vmešavati."

Bo selektor deležen kakšnih ukrepov? "Najprej se moramo odločiti, kako naprej. O tem bo razpravljal strokovni svet KZS nekje v oktobru ali novembru. Glede na to, da njegov status še ni dokončno jasen, nima pomena, da se vmešavamo."

Komentarjev 2
  • 1111 15:24 21.september 2011.

    ...še nekaj...preveč se gleda skozi zaslužek...sploh pa zveza...a vam ni jasno, da ob dobrem rezultatu je torte za vse zadost???

  • 1111 15:23 21.september 2011.

    brez zamere, ampak to je balkanizem!!! pač Sani ni igral in pika! verjetno je še kdo imel tle besedo in ne samo Božo...če bi Domen, če bi Nachtbar, če...klinac...vse skupaj...pri nas so samo ČE-ji in nikoli nič od niča...ekipa je ...prikaži več bila dobra, zakaj niso uspeli vedo samo oni...mislim, pa da molk Jagode pove marsi kaj!!