Šport
19 ogledov

Bečirović novi trener zmajev

košarka Saša Despot
Po polfinalnem izpadu v slovenskem pokalu so se pri Olimpiji odločili za menjavo trenerja.

Union Olimpijo bo od jutri pa do konca sezone vodil Memi Bečirović. "Odločitev glede menjave trenerja nikakor ni bila lahka, saj nastope na evropski sceni ocenjujemo kot zelo uspešne. Uspela nam je tudi vključitev nekaterih mladih igralcev, na katerih bomo gradili prihodnost, a smo po izgubljenem polfinalu Pokala Spar enostavno morali ukrepati in v dani situaciji ocenili, da je menjava na trenerskem mestu poteza, ki lahko ekipo prerodi z novim pristopom in energijo," je o menjavi na klopi dejal predsednik kluba Jani Möderndorfer.

Ta je še dodal: "Metode dela trenerja Bečirovića ocenjujemo kot primerne za uspešno dokončanje sezone v ligi ABA in državnem prvenstvu, ki nas čaka. Dogovor smo sklenili do konca aktualne sezone. Alešu Pipanu se v imenu kluba iskreno zahvaljujem za ves vloženi trud, profesionalen in korekten odnos in doprinos klubu v zadnjih dveh sezonah."

"Union Olimpijo dobro spremljam že celotno sezono in lahko rečem, da gre za simpatično mlado ekipo, ki lahko še vedno doseže zastavljene cilje, ki so pred njo v tej sezoni. Veseli me, da je uprava kluba v meni prepoznala trenerja, ki lahko nadaljuje dobro zastavljeno delo in konča sezono s čim boljšim rezultatom. Lepo je videti tudi, da na vrata članske ekipe končno trka nekaj izjemnih domačih talentov. Zavedam se težke naloge ki je pred mano, saj je ekipa deluje psihično načeta, pestijo pa jo tudi poškodbe. Sprva bom opravil pogovore s člani strokovnega štaba in igralci, nato pa se bomo lotili priprave na tekmo v Skopju," pa je po prevzemu funkcije dejal Bečirović.  

 

Komentarjev 1
  • mariot 21:56 22.februar 2015.

    bedaki, najslabša možna opcija!!!