Šport
29 ogledov

Poraz zmajev v zadnji sekundi

Alen Omić Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v EuroCuplu zaključili s porazom in zadnjim mestom v skupini. VStožicah so morali priznati premoč Dijonu (73:76).

Ljubljančani so v EuroCupu odigrali šestnajst tekem; v prvem delu so jih dobili sedem, v nadaljevanju pa zgolj eno. Na skupno osmih domačih srečanjih so zmagali trikrat in to le v prvem delu. Z izkupičkom 7-9 so zaostali za lanskim dosežkom (8-8), so se pa drugo leto zapored merili med 32 najboljšimi ekipami v drugem razredu evropskega klubskega tekmovanja.

Na poslovilni tekmi so bili varovanci Aleša Pipana navkljub odsotnosti treh nosilcev igre - Halil Kanacević, Marko Marinović, Hristo Nikolov in Sasuja Salina, ki je že zapustil Ljubljano (odslej bo nastopal v španski ligi) - poraženi šele s trojko, ki so jo Francozi zadeli v zadnji sekundi tekme.

Ljubljančani so od 28. do 36. minute skoraj nadoknadili dvajset točk zaostanka (35:55). Približali so se na 57:60 in tako gledalcem ponudili napeto končnico. Tokrat se ni iztekla po njihovih željah, saj se je, potem ko je Gregor Hrovat šest sekund pred koncem izenačil rezultat, Erving Walker v zadnjem napadu lepo otresel Luke Rupnika in s približno sedmih metrov zadel trojko za zmago.

Prvo ime dvoboja je bil Alen Omić, ki je s 25 točkami postavil osebni rekord sezone v vseh tekmovanjih, hkrati pa je s statističnim indeksom 36 med glavnimi kandidati za najboljšega igralca kroga. Za dve točki je metal 10:12, zbral je devet skokov ter imel dve podaji in eno ukradeno žogo. Omić je na zadnjih dveh tekmah evropskega pokala dosegel 48 točk, skupaj z ligo Aba pa ima na zadnjih sedmih tekmah povprečje skoraj 16 točk na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.