Šport
15 ogledov

Zmaji na koncu prekratki

Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. kolu drugega dela izgubili z Bayernom iz Münchna s 84:90 (20:26, 43:51, 58:66).

Za Bavarce je to druga zmaga proti Ljubljančanom v zadnjem tednu - v Stožicah so slavili z 90:80 - ter četrta v drugem delu, ki jim že zagotavlja uvrstitev med šestnajst najboljših moštev v tem tekmovanju. Za napredovanje imajo možnosti tudi še Ljubljančani; v naslednjem kolu bodo gostovali pri Bambergu, 11. februarja pa se bodo v Stožicah pomerili s francoskim Dijonom.

Za razliko od tekme prejšnji teden, v kateri so zmaji po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju zapravili vso prednost in visoko izgubili, so tokrat prikazali hrabro igro in znova dokazali, da jim gostovanja v evropskem pokalu ugajajo. V zaključku tekme so bili kar nekajkrat blizu pete zmage na sedmih gostovanjih v tej sezoni.

Potem ko so zaostajali večji del tekme, so v zadnji četrtini s čvrsto obrambi prišli do priložnosti za preobrat. Sasu Salin je v 34. minuti izenačil na 66:66, nato je bilo 73:72, zadnjo možnost pa so Ljubljančani zapravili minuto pred koncem tekme. Pri zaostanku ene točke (82:81) je srbski center Vladimir Štimac zadel trojko in še drugič postal krvnik zeleno-belih košarkarjev. Prejšnji teden je v Stožicah dosegel 24 točk.

"Čestitke trenerju Pešiću in Bayernu za zmago. Odigrali dobro in hkrati težko tekmo. Zadovoljen sem lahko predvsem z borbo, ki smo jo prikazali v drugem polčasu. V prvem delu tekme nismo prikazali dobre obrambe in naredili smo preveč napak v napadu. Zgrešili smo tudi preveč odprtih metov. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše, zelo smo si želeli zmage, a na koncu smo bili prekratki," je po tekmi dejal trener Ljubljančanov Aleš Pipan.

EuroCup, LAST32, 4. kolo:

Bayern : Union Olimpija  84:90 (20:26, 43:51, 58:66)
Taylor 18, Bryant 17; Murić 19, Kanacević 17, Salin 12

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.