Šport
45 ogledov

Virozni zmaji v Valjevu

Krka Szolnoki Olaj aba Džikić ABA
V 19. kolu Lige ABA Union Olimpija gostuje pri Metalcu iz Valjeva (19.00), medtem ko bo novomeška Krka jutri (17.00) gostila zadnjeuvrščeni Levski iz Sofije

"Na gostovanju pri Metalcu Farmakom moramo odigrati predvsem čvrsto in nepopustljivo v obrambi ter skoku, če želimo računati na zmago. Domačin ima v svoji dvorani izjemno vzdušje in zgolj ekipe, ki so se jim zoperstavile s čvrsto in odločno igro so uspele zmagati na gostovanju v Valjevu," je pred gostovanjem v Srbiji previden trener Union Olimpije Aleš Pipan.

S pravim pristopom po zmago 

Ljubljančani trenutno zasedajo peto mesto na lestvici Lige ABA s polovičnim izkupičkom zmag in porazov, medtem ko Metalac na desetem mestu zaostaja le za točko. Ob morebitnem porazu bi zmaji močno zdrsnili na lestvici, zato si Pipan srčno želi polnega izkupička: "Metalac je spoštovanja vredna ekipa, ki pred domačo publiko igra še toliko bolj učinkovito. Na srečanje smo dobro pripravljeni in verjamem, da če prikažemo pravi pristop in ekipno igro, lahko računamo na zmago. Nekateri naši igralci še vedno čutijo posledice viroz in lažjih poškodb, ki so udarile po naši garderobi, a mislim, da bodo vsi pripravljeni na obračun v Valjevu."

Najtežja tekma za Džikića

Na papirju precej lažje delo čaka Krko, ki doma gosti bolgarski Levski. Ta je zaenkrat zabeležil le eno zmago in kar 17 porazov, vendar si trener novomeške zasedbe Aleksandar Džikić kljub temu ne obeta sprehoda do nove zmage: "To je najtežja tekma za nas, saj vsi že računajo na našo zmago, to pa ni dober uvod v kakršnokoli tekmo. Še posebej, ker imamo veliko težav s poškodbami. Na popolnoma sproščenega nasprotnika bomo šli nepopolni, zato mora biti naš pristop res pravi. Kakovost ekipe nam ne dovoljuje kakršnegakoli podcenjevanja."

Glede na to, da je vprašljiv nastop prvega organizatorja igre Malcolma Armsteada, bo pomembno vlogo v branilski vrsti Krke ponovno odigral Matej Rojc, ki verjame v uspeh: "Ne glede na položaj na lestvici tekma nikakor ne bo lahka, sploh zaradi težav s poškodbami, ki jih imamo. Tisti, ki bomo igrali, bomo dali vse od sebe, da nadaljujemo niz zmag, ki smo ga zabeležili v zadnjih tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.