Šport
38 ogledov

Zmaji po prekinitev serije; Krka v Skopju

Partizan, Krka, Aleksandar Džikić ABA
V taboru Union Olimpije se nadejajo, da se bo po evropski zmagi v Dijonu trend obrnil v pozitivno smer tudi v regionalnem tekmovanju, v katerem danes gostijo Mega Leks. Novomeščane čaka zahtevno gostovanje v Skopju.

Že več kot mesec dni traja rezultatska suša Ljubljančanov v regionalnem tekmovanju, v katerem so zadnjo zmago zabeležili 13. decembra na domačem parketu proti Levskemu. Po uspehu v Franciji se zmaji nadejajo polnega izkupička tudi na današnjem srečanju proti srbskemu moštvu Mega Leks (17.00), ki ima trenutno zmago manj od ljubljanske zasedbe.

"Mega Leks nas je na prvi tekmi na svojem parketu visoko premagal, zato smo še toliko bolj motivirani, da se jim oddolžimo v Stožicah. Odigrati bomo morali podobno zbrano in ekipno kot na naši zadnji EuroCup tekmi v Franciji. Mega Leks ima mlado in atletsko ekipo, ki vedno igra z energijo. Prikazati moramo dober pristop in veliko energije v napadu ter obrambi, če želimo do zmage. Imamo določene zdravstvene probleme v ekipi, saj imajo nekateri igralci probleme z virozo. Upam, da bodo za tekmo vsi več ali manj zdravi in pripravljeni," je pred dvobojem povedal domači trener Aleš Pipan, ki se potihem nadeja, da bo dvoboj proti talentirani srbski zasedbi zgolj generalka pred torkovim spektaklom proti Bayernu v pokalu EuroCup.

Krka brez mladih centrov

Nič kaj lahka naloga drevi (21.00) ne čaka Novomeščane, ki so se v Skopje odpravili brez poškodovanih centrov Tomaža Bolčine in Imrana Polutaka, vprašljiv pa je tudi nastop kapetana Jasmina Hukića.

"Čaka nas zelo težka tekma z moštvom, ki je v polovici sezone zamenjalo štiri trenerje in veliko število igralcev. To dokazuje ambicioznost ljudi, ki vodijo klub, in njihovo odločnost, da popravijo stanje in opravičijo vloženo energijo in sredstva. Okrepili so se z igralci, ki imajo bogate izkušnje igranja v Evroligi, Evropskem pokalu in ligi ABA. Moštvo, ki smo ga premagali v Novem mestu, je praktično povsem obnovljeno. Vemo, da bodo imeli glasno spodbudo s tribun, a se tega veselimo, saj imamo fante, ki radi igrajo v pravem tekmovalnem vzdušju," je razmere v taboru MZTja predstavil trener Krke Aleksandar Džikić

Organizator igre Matej Rojc je predstavil ključ do uspeha: "Gostovanja v Skopju so vedno težka in dati moraš vse od sebe, če hočeš biti uspešen. Mi moramo ponoviti igro proti Igokei, z močno obrambo, veliko komunikacije ter potrpežljivimi napadi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.