Šport
51 ogledov

Pipan: "Partizan je doma vedno favorit"

union olipija Saša Despot
Po nizu slabih predstav so košarkarji Union Olimpije zdrsnili na šesto mesto regionalne Lige ABA. Drevi (21.00) se bodo zmaji v beograjskem Pionirju pomerili s Partizanom, ki je v zadnjih tednih bistveno dvignil svojo formo.

Obračun neposrednih tekmecev za mesta tik pod vrhom lestvicce bo bržkone že nakazal, ali lahko Union Olimpija še naprej računa na boj za četrto mesto po koncu rednega dela. Z izkupičkom osmih zmag in porazov Ljubljančani trenutno za eno zmago zaostajajo za črno-belimi, ki trenutno zasedajo četrto pozicijo. Zasedba Aleša Pipana je jeseni v Stožicah deklasirala nocojšnje tekmece s 87:58, drevi pa bo dvoboj najverjetneje precej bolj izenačen.

Več koncentracije in energije

"Partizan je na domačem parketu vedno favorit v ligi ABA. Beograjčani so pripeljali nekaj novih igralcev v primerjavi z našo prvo tekmo in močno popravili rezultat v jadranski ligi. Če želimo zmagati v Beogradu moramo prikazati dobro predstavo, agresivno v skoku in obrambi ter sproščeno v napadu. Želim si, da odigramo z več koncentracije in energije kot na naših zadnjih tekmah. Vsi moji igralci, ki bodo stopili na parket, bodo morali dati vse od sebe in igrati za ekipo, če želimo zmagati v Pionirju," je pred odhodom v srbsko prestolnico dejal Pipan.

Lahko zmaji presenetijo?

Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe je na parket ponovno stopil finski ostrostrelec Sasu Salin, ki kljub slabši formi moštva upa na presenečenje: "Na zadnjih tekmah ne kažemo najboljših predstav, a vseeno, ostajamo optimisti. Verjamemo, da lahko odigramo dobro tekmo in presenetimo Partizan na domačem parketu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.