Šport
16 ogledov

Blažičevi rdeče-beli favoriti v Stožicah

Halil Kanacević Saša Despot
Košarkarji Union Olimpije bodo skušali drevi v domačih Stožicah (19.00) prekinit niz porazov v Ligi ABA. V goste jim prihaja vodilna Crvena zvezda, ki se lahko pohvali z maksimalnim izkupičkom v regionalni druščini.

Beograjčani v letošnji sezoni blestijo tudi v elitni Evroligi, v kateri so se prebili med najboljših 16 ekip. Drugi del tekmovanja so Jaka Blažič in soigralci začeli z domačim porazom proti madridskemu Realu, v Stožicah pa bodo glede na trenutno formo rdeče-beli v vlogi favorita, kar priznavajo tudi v domačem taboru.

Prekiniti niz porazov

"Med prazniki smo trdo trenirali, saj lahko le z delom napredujemo. Crvena Zvezda je velik favorit, a verjamemo, da smo lahko enakovreden nasprotnik. Odigrati moramo kolektivno, agresivno, brez strahu in pritiska. Zoperstaviti se jim moramo čvrsto v obrambi. Beograjčani imajo veliko kvalitete, izkušene igralce in obeta se nam izjemno težka tekma. Verjamem, da bomo dali vse od sebe in poskusili presenetiti favoriziranega nasprotnika," je pred današnjim srečanjem povedal trener zmajev Aleš Pipan.

Krilni center Halil Kanacević, ki se je po odhodu Mirze Begića pomaknil bližje košu, poudarja, da je dvoboj z vodilnim moštvom lige velik izziv: "Še nepremagana Crvena Zvezda je zasluženo na prvem mestu. Vse to nam predstavlja velik izziv, saj si želimo prekiniti niz slabih predstav. Crvena Zvezda ima odlično ekipo, vrhunske posameznike, a s soigralci verjamemo, da smo jim lahko kos. Obeta se nam zanimiva tekma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.