Šport
12 ogledov

Pipan: "Čez praznike bomo trdo trenirali"

(Union Olimpija - Radničk) liga aba Aleš Pipan ABA
Po raztrgani igri so košarkarji Union Olimpije v soboto klonili v Zagrebu pri favorizirani Cedeviti (66:60) in izgubili stik z vodilno trojico na vrhu lestvice. Trener zmajev Aleš Pipan je bil razočaran z igro svojih košarkarjev.

Maloštevilni gledalci v Košarkarskem centru Dražena Petrovića sinoči niso mogli uživati v kakovostni košarki, čeprav sta se pomerila tekmeca, ki regionalno košarko zastopata tudi v evropskih pokalih.

Po solidnem začetku so Ljubljančani izgubili ritem, morebiten preobrat proti bledi Cedeviti v zaključku tekme pa so jim preprečile številne tehnične napake.

"Že zadnje tri tekme v ligi ABA nismo pravi na igrišču. Delujemo utrujeni in dekoncentrirani. Če želiš zmagati Cedevito v Zagrebu si ne smeš dovoliti toliko zgrešenih prostih metov in odprtih trojk. Preveč metov smo poskušali za tri točke. Moji igralci so imeli veliko odprtih metov, ki bi jih morali zadevati. Za zmago nad izkušenim domačinom bi potrebovali vsaj še enega razigranega igralca," je po koncu dvoboja potožil trener gostujoče zasedbe Aleš Pipan.

Prazniki v dvorani

Prvi dvoboj v novem letu bodo zmaji odigrali prihodnjo nedeljo v Stožicah, kamor v goste prihaja vodilna Crvena zvezda. Pipan je pričakovano napovedal strog režim treningov med prazniki.

"Čez praznike bomo trdo trenirali, da popravimo napake, ki se ponavljajo. Imamo določene težave s poškodbami, ampak na to nimamo vpliva in tudi druge ekipe so v podobni situaciji. Določeni naši igralci, ki so dobili veliko priložnosti za igro, preprosto niso dali dovolj na parketu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.