Šport
20 ogledov

Pipan jim nič ne zameri

Nikolov Pipan Union Olimpija Partizan ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Kljub solidni predstavi so košarkarji Union Olimpije sinoči v domačih Stožicah klonili proti Crveni zvezdi (81:91), ki je s 16. zaporedno zmago postavila absolutni rekord v ligi ABA.

"Nimam zamer do svojih igralcev, saj smo odigrali 38 minut kolikor smo pač v tem trenutku zmogli. Prikazali smo maksimalno angažiranost, dobro zapirali prostor in se dobro postavljali v obrambi proti izkušeni ekipi Crvene Zvezde. Ključne so bile predvsem naše izgubljene žoge, ki smo jih izgubili kar dvaindvajset. Preveč žog smo podali direktno v roke nasprotniku in to so napake, ki se na takšnih tekmah, če želiš zmagati, pač ne smejo zgoditi. Preko naših napak so prišli do ogromnega števila lahkih košev in na koncu je to odločilo tekmo v njihovo korist," je dvoboj ocenil trener Union Olimpije Aleš Pipan.

"Končna razlika ni realna"

Domači kapetan Dino Murić je pojasnil, da si gostje niso zaslužili tako visoke zmage: "V zadnji minuti smo morali hitro zaključevati napade in končna razlika ni realna. Bili smo blizu, a smo v pomembnih trenutkih delali napake in zgrešili nekaj zicerjev, kar nas je stalo zmage."

Gostujoči strateg Dejan Radonjić je bil nezadovoljen z obrambno predstavo svojega moštva: "Odigrali smo atipično za našo ekipo, saj smo prejeli veliko število točk. Od začetka tekme nismo odigrali dobre obrambe in Ljubljančani so odlično odprli tekmo ter pridobili na samozavesti. V končnici smo bili boljši, a vseeno nam je manjkala predvsem koncentracija in agresivnost v skoku. Igralci Union Olimpije so odlično skakali v napadu, mi pa smo se dolgo iskali. V zadnji četrtini smo le odigrali bolj agresivno v obrambi in na koncu v napeti končnici zmagali tekmo. Končna razlika zagotovo ni realna, saj sta bili ekipi precej enakovredni."

Blažič prispeval 11 točk

Pri beograjskih rdeče-beli se je z 11 točakmi izkazal tudi bivši član ljubljanskega moštva Jaka Blažič, ki se je razveselil nove zmage: "Potrebovali smo zmago po porazu v Evroligi proti Realu. Nismo imeli veliko časa za pripravo na tekmo, ampak mislim, da na koncu šteje le zmaga. Na naslednjih tekmah moramo odigrati boljše predvsem v skoku in upam, da se bomo skozi sezono še napredovali in prikazali še boljše predstave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.