Šport
7 ogledov

Zmaji poniknili v drugem polčasu

Hrovat Dino Murić Union Olimpija Mega Leks
1/10
Union Olimpija/Aleš Fevžer
V 3. kolu drugega dela EuroCupa so Ljubljančani gostili Bayern. Po dobrem prvem polčasu gostiteljev je sledil preobrat v drugem, Nemci pa so slavili z 90:80.

Zmaji so v 1. kolu drugega dela EuroCupa doma morali priznati premoč Brose Basketsu, teden dni kasneje pa so v gosteh ugnali francoski Dijon. Bayern je oba tekmeca premagal. Bavarci so nekoliko bolje odprli tudi tekmo v Stožicah, a so domači košarkarji hitro ujeli priključek, po uspešnem metu Marka Marinovića za tri točke pa so prvič na tekmi povedli z 18:15. Ob zaključku prve četrine so domači ukradli dve žogi in bili uspešni v napadu za vodstvo s 27:21, Dino Murić pa je v zadnji sekundi Ljubljančane popeljal že na plus osem.

Četa Aleša Pipana je v drugi četrtini odlično metala za tri točke, po trojkah Paola Marinellija, Klemna Prepeliča in Gregorja Hrovata pa so domači povedli z 38:27. Na drugi strani sta bila pod košem nezaustavljiva centra Vladimir Štimac in John Bryant, ki sta držala korak z Ljubljančani. Omenjena visoka košarkarja sta dosegla 18 od 29 točk Nemcev v prvih 16 minutah. 

Kasneje sta Murić s trojko in Alen Omić z dvema točkama pod košem gostitelje popeljala že do vodstva s 45:29. Le dve točki manj so domači vodili ob polčasu. Sedem ljubljanskih košarkarjev je v prvih 20 minutah zadelo trojko, met za tri točke je bil pri Olimpiji 50-odstoten (7/14), Bayernu pa na ta način ni uspelo zadeti (0/6). 

Bayern zagospodaril v drugem polčasu

Nemci so bili boljši tudi na začetku drugega polčasa, po dobrih petih minutah igre pa se je prednost domačih skrčila le na sedem točk (59:52). Za nekoliko boljše vzdušje v dvorani sta nato poskrbela Murić in Halil Kanacević (63:52), a so Nemci ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine odgovorili z delnim izidom 25:1 (64:77).

Prepelič je prvi koš Ljubljančanov v zadnji četrtini dosegel po skoraj šestih minutah igre, po trojki Marinellija pa so domači zaostajali z 72:79. Po novem uspešnem metu za tri točke, zadel je Prepelič, in ukradeni žogi ter zabijanju Hrovata je bilo slabi dve minuti pred koncem tekme na semaforju izpisan rezultat 78:81.

Heiko Schaffartzik je odgovoril s trojko, Štimac pa je nato poskrbel za neulovljivih 78:86.

EuroCup, Last32, 3. kolo:

Union Olimpija : Bayern 80:90 (29:21, 53:39, 64:58)
Murić 16, Marinović 13, Prepelič 11; Štimac 24, Bryant 18 (11 skokov), Schaffartzik 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.