Šport
24 ogledov

"Nismo igrali odlično, a smo trdo garali"

(Union Olimpija - Radničk) liga aba Aleš Pipan ABA
Sinočnje gostovanje pri Dijonu se je za košarkarje Union Olimpije kljub številnim nihanjem v igri zaključilo uspešno. Prvi mož zmajev ob zmagi s 77:81 je bil Halil Kanacević, ki si je prislužil pohvale trenerja Aleša Pipana.

"V končnici smo igrali dovolj dobro, naš najboljši košarkar pa je bil nedvomno Halil Kanacević," je po koncu dvoboja Aleš Pipan pohvalil svojega najbolj učinovitega košarkarja, ki je Dijonu nasul kar 27 točk, ob tem pa je zbral še 13 skokov, po dve ukradeni žogi in blokadi ter eno podajo. 

S 36 indeksnimi točkami je bil Halil Kanacević daleč najbolj zaslužen za prvo zmago Union Olimpije v drugem delu EuroCupa, s posameznimi strelskimi vložki pa so se izkazali tudi Blaž Mahkovic (17), Hristo Nikolov(14) in Paolo Marinelli (8).

Domačini so se predstavili v dokaj bledi luči, saj so prikazali velik primanjkljaj tako v taktični kot fizični pripravljenosti, a je bila tudi branilska vrsta Ljubljančanov tokrat zelo nerazpoložena, tako da je morala Pipanova zasedba za zmago trepetati do zadnjih sekund.

Dobra koncentracija ključ do zmage

Pipan si je po zadnjem pisku sirene končno lahko malce oddahnil, saj so njegovi varovanci vendarle prekinili niz porazov: "Zelo pomembna tekma in zmaga. Bilo je težko srečanje za obe ekipi, ki sta si dokaj enakovredni. Nismo odigrali odlično, ampak smo trdo garali celotno tekmo, še posebno v obrambi, saj smo zaustavili njihov met z razdalje. Dobri smo bili tudi v skoku. V končnici tekme smo nadaljevali z dobro igro, osredotočili smo se na daljše postavljene napade in dobro izvedbo. Dobra koncentracija je bila ključnega pomena pri zmagi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.