Šport
10 ogledov

"Nismo še rekli zadnje besede"

Aleš Pipan Saša Despot
Pred jutrišnjim domačim dvobojem 1. kola nadaljevalnega dela EuroCupa – LAST32 proti Brose Baskets Bambergu (20.30) je trener Union Olimpije Aleš Pipan optimistično razpoložen.

S kakšnimi ambicijami vstopate v drugi del EuroCupa?
Menim, da še nismo rekli zadnje besede v EuroCupu. Glede na to, da so v skupini samo štiri ekipe, bo vsaka tekma izredno pomembna. Vsak spodrsljaj na domačem parketu je lahko usoden, tako da bo potrebno v Stožicah zmagovati, če želimo razmišljati o napredovanju. Želimo si narediti še korak naprej, za kar bo potrebno osvojiti vsaj drugo mesto v skupini.

Se Union Olimpija lahko zavihti na drugo mesto v skupini?
Skupina morda ni zelo atraktivna, a je zelo močna. Obe nemški ekipi veliko vlagata v svoje moštvo, medtem ko je Dijon zelo neugoden s francoskim slogom košarke. Doma si ne smemo privoščiti poraza in videli bomo, kaj nam to lahko prinese.

Je Brose Baskets pravšnji tekmec za uvod?
Za začetek naš čaka tekma proti kakovostnemu nasprotniku. Bamberg je v domačem prvenstvu v pozitivnem nizu. Njihova zasedba je odlično sestavljena s po dvema zelo kakovostnima košarkarjema na vsakem igralnem položaju. Igrajo agresivno košarko, veliko tečejo in skačejo v napadu, medtem ko so v obrambi dokaj disciplinirani. Ne smemo se spustiti v dirko z njimi.

V kakšnem stanju pričakujete jutrišnji dvoboj?
Salin se je vrnil v proces treningov, saj se mu zdravstveno stanje izboljšuje. Upam, da bo imel na vsaki naslednji tekmi večjo minutažo. Seveda ni prijetno zabeležiti štiri poraze zapored, vendar zaradi tega ne smemo biti obremenjeni. Moramo se pripraviti na vsako tekmo posebej in čim prej prekiniti ta negativen niz. Iz tega vidika je jutrišnja tekma še posebej pomembna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.