Šport > Košarka
14 ogledov

''Premagal nas je en človek"

union olimpija igokea aba ABA/Igokea/Dražen Kecman
Po skromni predstavi so sinoči košarkarji Union Olimpije v 21. krogu Lige ABA morali priznati premoč domači Igokei, ki je slavila s 83:77 in Ljubljančanom praktično zaprla pot do četrtega mesta.

Po nesrečnem porazu v Bambergu so zmaji praznih rok zapustili tudi Laktaše, kjer jih je sinoči spodbujal poln avtobus navijačev. Ti so lahko spremljali izenačeno predstavo, v kateri je ljubljanska obramba vztrajno "pozabljala" na domačega ostrostrelca Bradyja Heslipa, ki je gostujoči zasedbi nasul kar 32 točk in bil daleč najboljši mož Igokee.

V napadu preveč solirali

"Odigrali smo izjemno slabo v obrambi skozi celotno tekmo. Dovolili smo, da nas premaga skoraj en sam človek. Nismo znali zaustaviti Heslipa v obrambi. V napadu smo odigrali preveč individualno in spet smo zgrešili odprte mete, ki bi jih morali zadevati, če bi želeli zmagati na gostovanju v Laktaših," je bil po dvoboju razočaran strateg Union Olimpije Aleš Pipan.

V ljubljanski zasedbi, ki je v končnici dvoboj močno pretiravala z meti za tri točke, je bil najbolj učinkovit Klemen Prepelič s 24 točkami, po 13 pa so jih dodal Marko Marinović, Alen Omić in Blaž Mahkovic.

Ljubljanski navijači prebudili domačine

Domači trener Željko Lukajić se je po koncu tekme "zahvalil" ljubljanskim navijačem, ki so prebudili zaspano domačo publiko: "S to zmago smo se stabilizirali na lestvici in sedaj lažje dihamo, a bomo morali še veliko delati na naši igri. Upam, da smo zadovoljili naše navijače. Skupina Olimpijinih privržencev jih je na nek način prebudila in na koncu so nam pomagali do zmage."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.