Šport
23 ogledov

''Štirje so se smilili sami sebi"

union olipija Saša Despot
Zdesetkana zasedba Union Olimpije je letošnje nastope v pokalu EuroCup sklenila z nesrečnim porazom proti francoskemu Dijonu (73:76), ki je bil večji del sinočnjega dvoboja boljše moštvo.

"Videli smo lahko dva različna polčasa. V prvem delu tekme igralci niso našli samega sebe, v drugem pa smo le prikazali več energije in želje po zmagi. Igralci od začetka tekme niso verjeli, da lahko s sedmimi igralci tudi premagaš nasprotnika," je dvoboj kritično pokomentiral domači trener Aleš Pipan, ki je svojim varovancem v prvem polčasu očital pomanjkanje odločnosti: "Ker so štirje
poškodovani, so se potem še štirje smilili sami sebi. Na tak način se košarka ne more igrati."

Šok v zadnji sekundi

Maloštevilni gledalci so v komornem vzdušju ljubljanskih Stožic malce oživeli le v končnici, ko so Ljubljančani pod vodstvom motiviranega Alena Omića prišli celo do izenačenja, a je gostujoči branilec Erving Walker s trojko ob zvoku sirene zabil zadnji žebelj v krsto zmajev.

"V drugem polčasu smo videli povsem drugačno sliko. Odigrali smo veliko bolj borbeno, z voljo in več želje po zmagi. Odigrali smo boljše v obrambi in bolj pametno v napadu, pa čeprav smo delali še vedno preveč napak. Začetniške napake so nas stale zmage," je dodal Pipan, ki upa, da bodo boleče izkušnje številnih zapravljenih zmage v končnicah v bližnji prihodnosti vendarle poplačane: "Imamo mlado ekipo, ki mora igrati in fantje delajo napake. Upam, da si nabirajo izkušnje, da bodo nekoč lahko odigrali bolj zrelo in pametno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.