Šport > Košarka
7 ogledov

Pipan in Džikić z zdesetkanima ekipama

Džikić Cibona Zagreb Krka liga ABA Marin Šušić/ABA photo
Oslabljeni zasedbi Union Olimpije in Krke čaka v 22. krogu Lige ABA težka naloga. Novomeščani bodo drevi (19.00) gostovali pri Mega Leks, medtem ko bodo Ljubljančani jutri zvečer gostili Budućnost (21.00).

"Mega Leks ima prednost v višini na krilnih in centrskih položajih. Dejstvo je tudi, da so prvi trije na MVP lestvici iz Mega Leksa. Imajo tudi igralce z bogatimi evropskimi izkušnjami, celo zmagovalca Evrolige Kešelja, ki je generator njihovega tekmovalnega momenta in pravi vzornik svojim mlajšim igralcem. Moštvo igra brez kakršnegakoli tekmovalnega pritiska, kar se še posebej vidi v fazi tranzicije, kjer so nepredvidljivi in zelo nevarni," je pred gostovanjem pri talentirani srbski zasedbi  previden trener Krke Aleksandar Džikić.

Po skalpu Beograjčanov poraz v Portorožu

Novomeščani so po odmevni nedeljski zmagi proti Crveni zvezdi med tednom klonili v domačem prvenstvu proti Portorožu, pred potjo v Srbijo pa ni bilo jasno, če bodo Malcolm Armstead, Luka Lapornik, Imran Polutak in Mirko Mulalić lahko zaigrali, medtem ko je Tomaž Bolčina ostal doma. Branilec Erjon Kastrati upa, da zdravstvene težave njegovih soigralcev ne bodo vplivale na rezultat: "V Portorožu smo izgubili, a smo mlajši igralci dobili veliko priložnosti za izkazovanje. Mega Leks poznamo, so odlično moštvo, polno mladih igralcev, a tudi z dvema zelo izkušenima. Želimo nadaljevati niz uspehov in se jim oddolžiti za poraz v Novem mestu."

Borbeno proti Črnogorcem

Zelo pomembna tekma jutri čaka tudi zmaje, ki so po izpadu iz EuroCupa vse misli usmerili v regionalno tekmovanje. Zaradi bolečin v stopalu je za tekmo proti močni Budućnosti v domačih Stožicah vprašljiv prvi organizator Marko Marinović, Hristo Nikolov se še ni priključil treningom, po poškodbi pa naj bi zaigrala Jaka Brodnik in Halil Kanacević.

"V Stožice prihaja Budućnost VOLI, ki ima izjemno kvalitetno ekipo, odlično pokrito na čisto vseh položajih. Zasluženo so trenutno uvrščeni na drugo mesto v ligi ABA. Na nas je, da tekmo odigramo maksimalno angažirano in borbeno od prve minute. Prikazati moramo pravi pristop in agresivnost v obrambi ter skoku. Zaustaviti moramo njihovo igro pod košem in omejiti njihov met z razdalje. Zaradi poškodb težko delamo na treningih in trenutno še ni jasno v kakšni sestavi bomo za to tekmo," je zaskrbljen trener Union Olimpije Aleš Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.