Pirelli bo ojačal svoje pnevmatike

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski proizvajalec Pirelli, ki se je znašel na udaru po debaklu na VN Velike Britanije, je obljubil, da bo za dirko v Nemčiji okrepil svoje pnevmatike.
Oglej si celoten članek

Po burni dirki svetovnega prvenstva formule 1 v nedeljo v Silverstonu s štirimi raztrganimi pnevmatikami na dirkalnikih med vožnjo se je oglasil tudi proizvajalec omenjenih gum.

Foto: EPA pirelli pnevmatika guma Pri Pirelliju so dejali, da bodo okrepili svoje pnevmatike, ki bodo že na dirki ta konec tedna na veliki nagradi Nemčije zato bolj varne.

Pirelli je hitro odreagiral na varnostne zahteve Mednarodne avtomobilistične zveze, italijanski proizvajalec pa bo zdaj na zadnjih gumah zamenjal notranjo ojačitev, namesto žičnatega obroča bo vgrajen kevlarski.

Slednji ukrep bi naj znižal temperaturo pnevmatik in zmanjšal nevarnost predrtja. Za dirko na Nürburgringu bodo pri Pirelliju prilagodili le zadnje pnevmatike, medtem ko bodo za veliko nagrado Madžarske 28. julija spremenjene tudi sprednje gume.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.