Šport > Moto športi
25 ogledov

Pirelli bo ojačal svoje pnevmatike

pirelli pnevmatika guma Reuters
Italijanski proizvajalec Pirelli, ki se je znašel na udaru po debaklu na VN Velike Britanije, je obljubil, da bo za dirko v Nemčiji okrepil svoje pnevmatike.

Po burni dirki svetovnega prvenstva formule 1 v nedeljo v Silverstonu s štirimi raztrganimi pnevmatikami na dirkalnikih med vožnjo se je oglasil tudi proizvajalec omenjenih gum.

pirelli pnevmatika guma | Avtor: EPA EPA
Pri Pirelliju so dejali, da bodo okrepili svoje pnevmatike, ki bodo že na dirki ta konec tedna na veliki nagradi Nemčije zato bolj varne.

Pirelli je hitro odreagiral na varnostne zahteve Mednarodne avtomobilistične zveze, italijanski proizvajalec pa bo zdaj na zadnjih gumah zamenjal notranjo ojačitev, namesto žičnatega obroča bo vgrajen kevlarski.

Slednji ukrep bi naj znižal temperaturo pnevmatik in zmanjšal nevarnost predrtja. Za dirko na Nürburgringu bodo pri Pirelliju prilagodili le zadnje pnevmatike, medtem ko bodo za veliko nagrado Madžarske 28. julija spremenjene tudi sprednje gume.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.