Piše zgodovino slovenskega namiznega tenisa

Foto: Profimedia Darko Jorgić
Darko Jorgić osvojil prestižni turnir top 16.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je osvojil prestižni turnir top 16 v švicarskem Montreauxu. V finalu je ugnal Šveda Trulsa Möregardha, sicer srebrnega z zadnjega svetovnega prvenstva med posamezniki v Houstonu. Triindvajsetletni Hrastničan je slavil s 4:3 v nizih in se veselil enega največjih uspehov v karieri.

V prvem krogu turnirja je sicer zanesljivo opravil z 38. igralcem sveta, Dancem Jonathanom Grothom in slavil s 4:0 (5, 5, 7, 2), v četrtfinalu pa je bil boljši od Avstrijca Daniela Habesohna (44. na lestvici ITTF), premagal ga je s 4:2 (8, 9, 6, -6, -7, 11).

V polfinalu je nato v tesnem obračunu s 4:1 (11, 9, -11, 6, 9) padel še drugi nosilec v Montreauxu, sicer 14. igralec sveta Nemec Patrick Franziska, v finalu pa je moral loparje prekrižati z 20-letnim svetovnim podprvakom iz Houstona Möregardhom (18. na lestvici ITTF).

Tretjepostavljeni Hrastničan je bil že v izgubljenem položaju, saj je zaostajal z 1:3 v nizih. Šved je namreč zanesljivo dobil prva dva niza na 8 in 5, nato je Jorgić znižal na 1:2 po tesno osvojenem tretjem nizu (11:9), tesno pa je nato tudi Möregardh dobil četrtega.

Jorgić je v petem prevladoval ter tri leta mlajšemu tekmecu ter dvakratnemu švedskemu prvaku prepustil le točko, nato pa je do konca ohranil mirne živce v končnici ter zadnja dva niza dobil z 12:10.

Foto: Profimedia Darko Jorgić

Jorgić je na konec januarja na lestvici dosegel najvišjo slovensko uvrstitev v zgodovini, ko je napredoval na 17. mesto, po uspehu v Montreauxu, kjer je predlani osvojil drugo mesto, pa bo to uvrstitev še nekoliko popravil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.